Novosti

Ministar Tomo Medved uputio je čestitku hrvatskim braniteljima povodom VRO Bljesak

Putem službenih stranica Ministarstva hrvatskih branitelja ministar Tomo Medved uputio je prigodnu čestitku povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Bljesak”:

Poštovani članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,

poštovani hrvatski branitelji,

dragi prijatelji,

prisjećamo se veličanstvene vojno-redarstvene operacije Bljesak u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, prije 25 godina oslobodile okupirani teritorij zapadne Slavonije i prognanom hrvatskom stanovništvu omogućile povratak domovima, a hrvatsku državu uvele u novu eru njezine povijesti, u čin konačnog oslobođenja i toliko stoljeća sanjane slobode.

Jubilarnu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak nismo u mogućnosti obilježiti kao ranijih godina, ali u našim srcima i danas živi osjećaj ponosa na najslavnije dane naše povijesti.

Slaveći pobjedu, sjećamo se hrvatskih branitelja koji su od istoka do juga Hrvatske svoje živote položili na Oltar Domovine za našu slobodu, za slobodu naše djece i unuka. Njihova žrtva zlatnim je slovima upisana u povijest hrvatskog naroda, a njihova ljubav prema Domovini trajan je znamen nesebičnosti. S tugom, zahvalnošću i ponosom, u molitvama smo s njihovim obiteljima.

Zahvaljujem svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak. Vi ste temelj, uzor i svjetionik novim generacijama. Nakon 25 godina očuvajmo zajedništvo koje nas je dovelo do pobjede, prisjetimo se kako smo čistog srca, nezaustavljivo obranili Domovinu i neka nam to zajedništvo bude vodilja u svakodnevnom djelovanju.

U sjećanje na veličanstvenu pobjedu i u znak vječne zahvalnosti poginulim hrvatskim braniteljima, istaknimo zastave na svojim domovima.

Čestitam vam jubilarnu, 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Tomo Medved
ministar
 

IZVOR – Ministarstvo hrvatskih branitelja
 

FOTO – Ulazak Hrvatske vojske u Jasenovac 1. svibnja 1995. – autor Željko Gašparović

O autoru

Administrator