Novosti

Koronavirus – preporuke i savjeti

U situaciji koja se trenutno događa (COVID-19, odnosno koronavirus) izuzetno je važno da ostanemo pribrani i razmišljamo racionalno.

Razmišljati racionalno znači da ne treba paničariti, ali ne trebamo biti ni pretjerano optimistični jer nas pretjerani optimizam može potaknuti da ne radimo mjere prevencije koje su propisane od strane zdravstvenih institucija.

Bitno je ponašati se u skladu s preporukama navedenima na stranicama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te redovne aktivnosti prilagoditi novonastaloj situaciji.

Nije dobro previše čitati vijesti o koronavirusu jer ćemo na taj način dobiti dojam da je situacija puno gora nego što stvarno je, posebno ako čitamo više puta iste informacije te informacije koje nisu provjerene. Čitajte informacije koje daju stručnjaci i pratite službene web stranice institucija koje su zadužene za temu zdravstva.

Ako postoji mogućnost da ste zaraženi koronavirusom (bili ste u kontaktu s osobom koja je doputovala iz zaraženih područja, osjećate simptome itd.), ponašajte se društveno odgovorno i slijedite naputke koje se nalaze na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Moramo biti svjesni da je trenutno društveno odgovorno ponašanje važnije od vlastitog komoditeta. Kada se ponašamo društveno odgovorno, uz brigu o vlastitome zdravlju, brinemo i o našim članovima obitelji i šire društvene zajednice.

 

O autoru

Administrator