Novosti

Kako je ministar Maras izvrijeđao hrvatske generale?

ministarmaras

SDP-ov ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras još uvijek diže prašinu svojim izjavama…

Predsjednik Zbora udruga Hrvatski ratni veterani Zvonko Sesar obratio se medijima vezano uz izjave SDP-ovog ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa u kojima vrijeđa hrvatske generale Damira Krstičevića i Miroslava Tuđmana. Na Ministrov intervju za Jutarnji list 22.10.2015., kojeg možete pronaći na linku, reagirao je Hrvatski generalski zbor (priopćenje pročitajte na linku) i sam general Krstičević na svom Facebook profilu:

“Baš čudno da Ministar Maras postavlja pitanja o mom ratnom putu, karijeri i obrazovanju. Nesposoban ministar u nesposobnoj Vladi. Vladi koja je izigrala povjerenje građana. Ponosan sam na svoje obrazovanje, svoj ratni put i poduzetničku karijeru. Obrazovanje smatram cjeloživotnim procesom u koje i danas ulažem puno truda i vremena. Kao što sam vodio svoje suborce u ratu, sada sam spreman povesti svoju X. izbornu jedinicu u novu borbu. Borbu za radna mjesta, veće plaće i mirovine, za bolji život svih nas i budućnost naše djece. Za stvari koje je Vlada u kojoj je gospodin Maras član bila nesposobna činiti.”

Ministar Maras, potaknut priopćenjem Hrvatskog generalskog zbora, ispričao se generalu Krstičeviću, također na Facebooku:

“Moj jučerašnji intervju u JL i jedna nepotrebna usporedba dvojice naših ratnih junaka izazvala je dosta bure u javnosti. Ispričavam se zbog krivog konteksta koji je proizašao iz te nepotrebne usporedbe svim bivšim pripadnicima JNA koji su se na početku Domovinskog rata pridružili Hrvatskoj vojsci i hrabro branili i obranili slobodu svoje domovine, jer neizmjerno cijenim sve naše ratne zapovjednike i branitelje bez obzira na to kako su stekli svoje vojno obrazovanje. General Krstičević i stožerni brigadir Kotromanović su jednako zaslužni za obranu naše domovine i zaslužuju našu zahvalnost. 


S druge strane, danas kad je gospodin Krstičević kandidat HDZ-a, a Karamarka smatra vođom koji će povesti Hrvatsku u bolje sutra, želim mu poručiti da mi je žao što se kao ratni zapovjednik stavio na raspolaganje Sanaderovim ministrima koji su šutili dok je njihov šef radio možda najveću izdaju u povijesti naše domovine. Gospodine Krstičeviću vi se sada ne borite za radna mjesta i rast BDP-a. Vi se borite za Karamarka, Šukera, Kalmetu, Jandrokovića, Mlakara, Milinovića, Bošnjakovića, Mesića, Sanaderove ministre. Borite se za povratak na staro. Siguran sam da povratak na staro nije dobro za našu domovinu, povratak na staro je zlo. Velika većina naših sugrađana ne želi Karamarka za vođu i na izborima će to i pokazati.”

Međutim, Zbor udruga Hrvatski ratni veterani upozorava da je Ministar uvrijedio i generala Miroslava Tuđmana izjavivši:

Miroslav Tuđman ima zvučno prezime, ali je samo značka na HDZ-ovu reveru, dok zapravo nema nikakav utjecaj u stranci.”

Priopćenje Zbora donosimo u cijelosti: 

Poštovana/ni,

ZBOR UDRUGA HRVATSKI RATNI VETERANI u potpunosti podržava priopćenje za medije Hrvatskog generalskog zbora od 23. 10. 2015.

Međutim, gospodin Maras je u svome intervju teško povrijedio i uvrijedio još jednog hrvatskog generala prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana. Podcjenjivački je rekao da je Miro Tuđman „samo značka na reveru“.

To je još jedan dokaz na koji način se ljudi poput Marasa koji nisu ništa napravili u životu, koji nisu bili u Domovinskom ratu odnose prema uvaženim ljudima i hrvatskim generalima.

Potsjećamo da je Miroslav Tuđman, general hrvatske vojske, za vrijeme Domovinskog rata bio po svim ratištima u Republici Hrvatskoj, a i na ratištu Bosne i Hercegovine, pripremajući oružane snage za završnu operaciju “Oluja“.

Podsjećamo da je prof. dr. sc. Miroslav Tuđman istaknuti znanstvenik i sveučilišni profesor svjetskog ugleda koji drži stručno-znanstvena predavanja u Izraelu, SAD i drugim državama svijeta, da je Saborski zastupnik i Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Takvog čovjeka proglasiti samo značkom na reveru nije samo osobna uvreda generala hrvatske vojske, profesora i znanstvenika, nego svih branitelja i domoljuba u Hrvatskoj.

Tražimo da klevetnik Maras povuče svoju kandidaturu na ovim parlamentarnim izborima, a ne samo da se ispriča.

 

PREDSJEDNIK ZBOR-a
mr. sc. Zvonko Sesar

 

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.