Novosti

Josipovićev savjetnik za ratne veterane dao podršku okupljenim braniteljima!

glogoskiisupruga

Klemm, Deur i Marić su samo neki koji su nam dali izjave tijekom prosvjeda ispred Ministarstva.

Od sinoć branitelji iz cijele Hrvatske pristižu ispred Ministarstva branitelja, a mnoge udruge su najavile organizirani dolazak te skupljaju svoje pripadnike. Jutros, prilikom ulaska zaposlenika Ministarstva branitelja te Ministarstva socijalne skrbi veliki broj njih je prošao šutke kraj branitelja i nije se usudio ni izgovoriti „dobro jutro“ ljudima koji se nastoje izboriti za svoja prava.

Kraj branitelja je prošao i Glavašević, a okupljeni su ga odlučili upitati da li se srami svojih postupaka.

„Nemam se zbog čega sramiti“, izjavio je Glavašević i ušao u zgradu dok su ga branitelji izviždavali.

Branitelji poručuju svima onima koji ih smatraju teretom društva da se ne brinu, jer je smrtnost branitelja ionako velika – u prosjeku svaki branitelj doživi 50. godinu života, a ako se tako nastavi uskoro će svi nestati.

Žalosno je da se branitelje tretira kao teret, dok ljudi iz Ministarstva voze nove automobile, imaju osobne vozače, pomoćnike i slično.

Sinoć je branitelje posjetio Vlado Marić, predsjednik Savjeta za ratne veterane u Uredu predsjednika Republike Hrvatske. U kratkoj izjavi za Braniteljski.hr, Marić je rekao kako je došao dati podršku. Snimku možete poslušati na ovom linku.

Branitelji iz Like su jutros ispred Ministarstva dovezli drva za potpalu te su ih odmah ispilali, poslavši tako poruku da su spremni prezimiti dok im se zahtjevi ne ispune.

Nastavljamo izvještavati uživo i čekamo priljev još branitelja!

Poslušajte ostale izjave:

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije RH
Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi
Ante Tandara, predsjednik HVIDR-e Sesvete
Dražimir Jukić, 80%-tni invalid
Siniša iz Vukovara, 100%-tni invalid
Nevenka Topalušić

slavonskibrodzborispecijalci

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.