Novosti

Javni pozivi Ministarstva hrvatskih branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima Državnog proračuna u 2018. godini, i to s ciljem provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine. Navedeni će poziv biti otvoren u razdoblju od 12. srpnja do 10. kolovoza 2018. godine.

Osim toga, objavljen je i Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna u 2018. godini te anketnom pozivu za iskaz interesa za prijevod prethodno tiskanih djela i objavu u elektroničkom obliku (pilot projekt).

Ovaj Javni poziv Ministarstvo objavljuje s ciljem očuvanja i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu, a bit će otvoren od 12. srpnja do 15. rujna 2018. godine.

Tekst oba javna poziva te pripadajući popratni obrasci dostupni su na stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja, u Ministarstvu hrvatskih branitelja te Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć.

IZVOR: Ministarstvo hrvatskih branitelja

O autoru

Ines Herceg