Novosti

Izvještaj s press konferencije povodom 100 dana braniteljskih prosvjeda

presicastodana

Zaključno, Ante Deur naglasio je da je „šator ispred Ministarstva branitelja iznad svih nas: iznad udruga, iznad politika, iznad svega. Ovaj šator pokazuje hrvatsku državu, nažalost.“

Povodom sto dana braniteljskih prosvjeda održana je press konferencija na kojoj je Đuro Glogoški naglasio je kako je žalosno da ni nakon 100 dana vlada nije pronašla rješenje braniteljskih problema. Ovo je još jedna potvrda opravdanosti prosvjeda u Savskoj 66 i pokazatelj odnosa hrvatskih institucija prema braniteljima i Domovinskom ratu. 

Međutim, u Savskoj 66 ne okupljaju se samo branitelji kako bi pokazali nezadovoljstvo odnosom vladajućih prema njima, već svakodnevno dolaze i oni koji nisu zadovoljni životom u Hrvatskoj ili događanjima nakon Domovinskog rata. Ujedinjuje ih isto mišljenje da oni koju su trebali osigurati dostojanstven život u Republici Hrvatskoj, to nisu učinili.

Ante Deur istaknuo je da su “hrvatski branitelji 100 dana ponovno na prvoj crti u rovovima” dodavši da su svugdje u svijetu veterani su ponos svoje zemlje, no mi u Hrvatskoj imamo bešćutnu vlast koja godinama gazi branitelje te vrijeđa Domovinski rat. Naglasio je da stopostotni invalidi u šatoru zapravo pokazuju stvarnost hrvatske države. Pita se čime su ministri u Vladi, zajedno s predsjednikom Vlade, zaslužili da se mogu ponašati bahato prema narodu i građanima Hrvatske.

„Mi kao hrvatski branitelji ne tražimo nikakve privilegije, ali sigurno imamo zasluge za stvaranje hrvatske države i tražimo da se to poštuje te da se Domovinski rat stavi na pijedestal društva. Od toga nećemo odstupiti i to poručujemo svim političkim elitama iz koje god stranke oni dolazili: više nećemo dozvoliti da nas zastupaju politički igrači raznih grupacija, već tražimo da nas zastupaju ljudi koje predlože hrvatski branitelji,“ poručuje Deur. 

Također je uputio kritiku predsjedniku Vlade radi vrijeđanja i nepoštivanja hrvatskih branitelja što je potvrdila i Neda Balog, predsjednica udruge udovica Domovinskog rata, te predsjednik udruge specijalne policije Josip Klemm.

Zaključno ,Ante Deur naglasio je da je „šator ispred Ministarstva branitelja iznad svih nas: iznad udruga, iznad politika, iznad svega. Ovaj šator pokazuje hrvatsku državu, nažalost.“

Neda Balog dodaje: „Naši mrtvi ne bi smjeli blijediti u zaborav radi nečije tolerancije, zbog dobro susjedskih odnosa, zbog regiona i slično.“

Josip Klemm smatra da je optužnica protiv Sačića politički spin, pokušaj da se hrvatske branitelje prikaže kao zločince.

Snimku cijele presice možete poslušati ovdje.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.