Novosti

Humanitarna nogometna utakmica veterana GNK Dinama i veterana Puma

dinamo

Dana 18. travnja 2015. godine u 17,00 sati na igralištu NK „Plitvica“ u Gojancu odigrati će se humanitarna nogometna utakmica između veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ i veterana GNK „Dinamo“.

Dana 18. travnja 2015. godine u 17,00 sati na igralištu NK „Plitvica“ u Gojancu odigrat će se humanitarna nogometna utakmica između veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ i veterana GNK „Dinamo“.

Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za uređenje spomen područja „PUMA“ na Velikoj Duvjakuši na Dinari, a dio prihoda donirat će se za akciju „Palčić gore“ klubu roditelja nedonoščadi „Palčići“ s ciljem kupnje inkubatora i ostale potrebite opreme.

Donacija za ulaznicu je 20,00 kuna.

Spomen područje „PUMA“, površine 10.000 m2, izgradili su i uređuju zajednički HGSS Splitsko – dalmatinske županije, Planinarska udruga „Dinaridi“ i Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“. Na samom spomen području postavljen je, na visini od 1709 m, spomenik 31 poginulom i jednom nestalom pripadniku 7. gardijske brigade „PUMA“, a malo ispod samog spomenika, na visini od 1630 m, izgrađena je i spomen kuća „PUMA“, koja je najviši planinarski objekt u Republici Hrvatskoj. Spomen područje nalazi se na planinarskoj transverzali „Put Oluje“.

Ovu humanitarnu akciju organiziraju zajedno Zaklada solidarnosti grada Varaždina, Županijski nogometni savez Varaždin, NK „Plitvica“ Gojanec i Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

Za veterane GNK „Dinamo“, između ostalih, nastupiti će: Dalibor Poldrugač, Mario Jozić, Drago Vabec, Marko Mlinarić, Zlatan Arnautović, Josip Bogdanović, Igor Cvitanović, Damir Krznar, Mario Tokić, Mirko Braun, Branko Strupar i drugi.

Ulaz na igralište NK „Plitvica“ u Gojancu biti će otvoren od 15,00 sati, a posjetitelje očekuje, uz sportski doživljaj, i bogata ugostiteljska ponuda.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.