Novosti

Hrvatski branitelji u prvim redovima obrane od COVID-19

Uvijek kada se ukaže potreba za brzim djelovanjem u kriznim situacijama, Republika Hrvatska, pokazalo se, može računati na hrvatske branitelje. Kao i u Domovinskom ratu i u novije vrijeme branitelji se organiziraju i staju na prvu crtu. Pokazali su to i 2014. godine kada su sudjelovali u obrani i sanaciji poplavljenih područja na istoku Hrvatske, a pokazuju to i danas u borbi protiv COVID-19 odnosno pandemije korona virusa.

Čim je javnos upoznata s odlukom da će KB Dubrava postati primarni respiratorni centar za najteže oboljele slučajeve u pomoć pri preseljenju KB i Dubrava i njezinoj pripremi za prihvat pacijenata uključili su se pored ostalih i veterani 145. brigade Hrvatske vojske iz Dubrave.

 

VETERANI 145.BRIGADE HV POMAŽU SVOM NARODU U BORBI PROTIV CORONA VIRUSA Zajedno sa HVIDRA Dubrava, BBB i veterani…

Gepostet von Udruga veterana 145.brigade HV am Mittwoch, 18. März 2020

 

I u drugim krajevima Hrvatske niz braniteljskih udruga stavio se na raspolaganje državnim organima Republike Hrvatske, ali i potrebitim osobama starije životne dobi u vidu dostave živežnih namirnica, lijekova i slično. Među njima je i Udruga SJP PU Varaždinska RODA.

 

[VAŽNA OBAVIJEST ZA RATNE PRIPADNIKE]Zbog situacije sa korona virusom(COVID-19) Udruga Specijalne jedinice policije PU…

Gepostet von Udruga SJP PU Varaždinska RODA am Donnerstag, 19. März 2020

 

Udruga veterana 5. gardijske brigade “Sokolovi” izdala je priopćenje u kojem se stavlja na raspolaganje kriznom stožeru Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca.

Također i u Dalmaciji se organiziraju udruge i stavljaju na raspolaganje. Tako je u dogovoru s civilnom zaštitom i ravnateljstvom KBC-a Split Udruga veterana 4. gardijske brigade stavila se na raspolaganje za svu možebitnu pomoć. Osim njih organiziraju se i nekadašnji pripadnici 141. brigade koji su obavijest o prikupljanju volontera postavili na svojoj Facebook stranici.

 

Sukladno uputi Kriznog stožera Splitsko-dalmatinske županije M O L I M O članove naše udruge koji bi bili voljni…

Gepostet von Udruga Veterana i Prijatelja 141.brigade HV am Montag, 16. März 2020

 

Ne smijemo zaboraviti kako su mnogi branitelji kao predstavnici civilnih vlasti također uključeni u organizaciju obrane od COVID-19. Tako se vukovarski heroj HOS-a Damir Markuš Kutina nalazi na čelu stožera civilne zaštite grada Kutine.

Upravo imali tiskovnu, pa će biti i na radio Moslavini, tv mreži… Kao načelnik stožera civilne zaštite,…

Gepostet von Damir Markuš am Freitag, 20. März 2020

 

NASLOVNA FOTO – Udruga veterana 145. brigade HV

O autoru

Administrator