Novosti

FOTO Obilježen dan oslobađanja Kupreške visoravni i dan Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB

s1

Major je ovim putem najavio i održavanje svehrvatskog braniteljskog sabora koji će se održati…

03. studenoga 2014. godine na Kupresu obilježen je dan oslobađanja Kupreške visoravni i dan osnivanja Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB. Svečanost je započeta svetom misom u 11 sati te nastavljena svečanom akademijom gdje su se brojni govornici prigodno obratili nazočnima.

U završnom govoru predsjednik Udruge specijalne policije iz DR HR HB Zdenko Jurić – Major poručio je:

„Dajemo punu potporu 100% RVI domovinskog rata i svim predstavnicima branitelja da ustraju u realizaciji naših zahtjeva za smjenom ministra Matića, njegove pomoćnice Vesne Nađ i savjetnika Bojana Glavaševića. Dajemo punu potporu nastojanju naših predstavnika da se izradi zakon o pravima hrvatskih branitelja na ustavnoj razini te da pripadnici HVO-a, MUP-a HZ HB i HR HB budu adekvatno riješeni u tome zakonu“

Major je pozvao političke predstavnike hrvatskog naroda u BIH da svoj posao rade odgovorno i u skladu s nacionalnim interesima hrvatskog naroda, poručivši da branitelji neće podržati formiranje vlasti na bilo kojoj razini sa izdajnicima hrvatskog naroda koji su svojim djelovanjem nanijeli neprocjenjivu štetu hrvatskom narodu.

Nakon formiranja vlasti u BIH, branitelji očekuju rješenje problema branitelja pripadnika HVO-a, MUP-a HZ HB i HR HB unutar federalnog ministarstva branitelja na način da se unutar ministarstava razdvoje hrvatska i bošnjačka komponenta te da se raspodjela financijskih sredstava vrši po Daytonskom sporazumu. Također traže da se kvalitetno izradi registar branitelja HVO-a, MUP-a HZ HB i HR HB kojim bi se si oni koji ostvaruju prava, a nisu ih zasluži bili izbrisani.

Major je na kraju poručio da su političari od 2004. godine nadalje svojim neodgovornim ponašanjem braniteljsku populaciju u BiH doveli u tešku situaciju te najavljuje svehrvatski braniteljski sabor koji će se održati uskoro i gdje će braniteljska populacija u punom opseg iznijeti svoje prijedloge i stavove.

s2s3s4s5s6s7s8s9s10

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.