Novosti

Eduardo je među brazilske favele unio dašak Hrvatske

eduardo

Eduardo da Silva je podržao projekt ‘Vila Croacia’ i mlade je Brazilce obukao u hrvatske dresove. Projekt je pokrenut još 1986. godine s ciljem da se djeci iz brazilskih favela pruže uvjeti za igranje nogometa.

Preko Dinama i Hrvatske, Arsenala i Šahtara, Eduardo da Silva je stigao u Flamengo i ostvario je veliki san da zaigra u rodnom gradu. No prije svega toga prošao je kroz velike probleme, morao se namučiti, a sve je krenulo iz brazilskih favela. Upravo se tamo vratio Eduardo kako bi podržao projekt ‘Vila Croacia’.

Projekt je pokrenut još 1986. godine s ciljem da se djeci iz brazilskih favela pruže uvjeti za igranje nogometa. Projekt se ponovno probudio 2013. godine nakon godina mirovanja, a postao je i dio gradskog turnira favela, jednog od glavnih simbola Rio de Janeira. Eduardo je odlučio podržati projekt i uveseliti oko 130 djece između devet i 18 godina, a sve ih je odjenuo u kockaste dresove.

“Čast mi je sudjelovati u ovom projektu. Kada su me pozvali nisam trebao razmisliti dva puta i rekao sam da ću ih posjetiti čim uhvatim neki odmor, a to se dogodilo sada. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu pomoći. I ja sam u njihovim godinama imao idole koji su me motivirali da uspijem u nogometu,” rekao je Dudu koji je mladim nogometašima podijelio pregršt autograma, ali i zagrljaja.

 

“Zastao sam na sekundu i vratio se nekoliko godina unazad, prisjećao sam se, razmišljao… Tko zna, možda će za koju godinu netko od ovih dječaka igrati sa mnom u momčadi,” pričao je Eduardo da Silva u ponedjeljak u Riju de Janeiru kada je među brazilske favele unio dašak Hrvatske.

Izvor: www.goal.com/hr

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.