Novosti

Djeca iz OŠ Čavle ipak ne idu u Kumrovec na proslavu Titovog rođendana

kumrovec

Nakon negativnih konotacija  medijima, OŠ Čavle odlučila da djeca ipak ne idu na izlet u Kumrovec na proslavu Titovog rođendana. 

Kako prenosi narod.hr Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Ajkula” iz Kukuljanova ukazala je na činjenicu da se u Osnovnoj školi Čavle organizira izlet u Kumrovec i to na proslavu “Dana mladosti” – Titovog rođendana, 23.05.2015. Nije dugo trebalo da reagira i Osnovna škola Čavle koja se brani time da “nije organizator izleta djece u Kumrovec, nego ga organizira Udruga antifašističkih boraca Primorsko goranske županije (UABA PGŽ)”.

Kažu da je na izlet trebalo ići četvero učenika i učitelj povijesti Luka Šegota. Kako je za odlazak na izlet potrebna prethodna suglasnost roditelja, učitelj je učenicima koji su se prijavili dao tekst suglasnosti kojeg su njihovi roditelji trebali potpisati.

Dio roditelja već je dao suglasnost, no škola je zbog “negativnih konotacija” u medijima odlučila da učenici neće ići na izlet “kako bi ih zaštitili od negativnih reakcija javnosti”.

Na kraju svog dopisa navode i da Osnovna škola Čavle ima dugogodišnju suradnju s Udrugom antifašističkih boraca Primorsko goranske županije (UABA PGŽ), kao i s udrugama iz Domovinskog rata Primorsko goranske županije. O kojim je udrugama iz Domovinskog rata riječ, ostaje nepoznanica. 

Iznenađeni smo ovom informacijom te se pitamo kome je u interesu povratak u prošla totalitaristička vremena. Kome je u interesu danas, kada Europa osuđuje komunizam, a Tita smatra diktatorom, našu mladost učiti iskrivljenim povijesnim činjenicama? Zar ne postoje važna mjesta vezana uz Domovinski rat na koja treba odvesti djecu jer Domovinski rat je temelj samostalne i nezavisne Republike Hrvatske? Zar nije sramota da nam djeca više uče i znaju o Drugom svjetskom ratu nego Domovinskom?

Našoj djeci ne treba povratak u prošlost, pogotovo ne u crnu prošlost komunističkog sistema. Zato svatko od nas ima odgovornost reagirati i pobuniti se kad čuje za ovakav utjecaj na našu djecu.

Izvor: narod.hr

Foto: www.viatica-travel.hr 

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.