Novosti

Akcija „Povratak domoljublja na tribine“

dinamo22

Odličnoj atmosferi na utakmici pridonijeli su i branitelji koji su se u sklopu akcije „Povratak domoljublja na tribine“ na utakmicu odazvali u velikom broju te poveli svoje mlađe članove obitelji.

Dana 16. svibnja 2015. godine u fantastičnoj sportskoj atmosferi, pred 15-ak tisuća gledatelja, odigran je derbi između Dinama i Hajduka. Bila je to zanimljiva utakmica gdje su obje momčadi pokazale dobar nogomet i visoku motiviranost za pobjedom. Pobjedu je odnio Dinamo koji je sjajnom igrom uspio nadigrati Hajduk. Dinamo je poveo u ranoj fazi odličnim pogotkom Ante Ćorića te u nastavku utakmice Angelo Henriquez zabija tri gola (`47,`58,`74) i postaje junak utakmice. Dinamo je ovom pobjedom potvrdio deseti uzastopni naslov prvaka.

Trener Dinama Zoran Mamić, uz veliko zadovoljstvo zbog osvajanja prvenstva, izrazio je oduševljenje radi sjajne atmosfere i velikog broja gledatelja na stadionu.
Odličnoj atmosferi na utakmici pridonijeli su i branitelji koji su se u sklopu akcije „Povratak domoljublja na tribine“ na utakmicu odazvali u velikom broju te poveli svoje mlađe članove obitelji. Obiteljsko odlaženje na utakmice izvrstan je način da se na mlađe generacije prenesu vrijednosti koje sport pruža i da ih se poduči kako sportski navijati za vlastiti klub.

dinamo1
Ovom akcijom braniteljske udrugu stupile su u kontakt s brojnim sportskim klubovima diljem Hrvatske te je suradnja s GNK Dinamo jedna od inih. 
Branitelji ovom akcijom poručuju:

„Branitelji su primjer zajedništva, jedinstva, odanosti i ljubavi prema Domovini i upravo su zahvaljujući ovim pozitivnim društvenim vrijednostima obranili hrvatsku domovinu. Danas smo, nažalost, ponovno svjedoci regionalne razjedinjenosti Hrvatske i polarizacije društva. Stoga smatramo da je vrijeme vratiti zajedništvo kakvo je vladalo za vrijeme Domovinskog rata – zajedništvo juga i sjevera, istoka i zapada, mladih i starih.
Povratkom domoljublja na tribine želimo pokazati javnosti da nas sve veže isti identitet – identitet Hrvata te da su Hrvati nacija koja je sklona zajedništvu. Huliganskim ispadima na tribinama, kojima smo nažalost imali priliku više puta svjedočiti, u javnost se šalje slika Hrvata kao razjedinjene nacije koja se sukobljava na temelju regionalne pripadnosti što nije odraz stvarnosti. Upravo su hrvatski branitelji ti koji mogu posvjedočiti koliko je važno zajedništvo i koliko razorno može biti razjedinjavanje Hrvata.

Cilj je ove suradnje da zajedno sa sportskim klubovima promijenimo percepciju o hrvatskim navijačima, da vratimo obitelji na tribine, da vratimo sportsko navijanje bez vrijeđanja i omalovažavanja protivnika. Želimo navijače koji će doći i navijati za svoj klub, ali istovremeno poštivati protivnika, bez vrijeđanja, omalovažavanja ili huliganskog ponašanja. Pokažimo svima kako se voli hrvatsko!“

Sljedeće utakmice GNK Dinamo igraja: 20. 05. 2015 – finale Kupa te 29. 05 2015 – zadnja prvenstvena utakmica.

Branitelji navijači Dinama koji su zainteresirani za posjetu narednih utakmica mogu svoj upit poslati na zuvhgp@gmail.com ili se javiti braniteljskim udrugama koje već dugi niz godina ostvaruju uspješnu suradnju s GNK Dinamo poput HVIDR-e Grada Zagreba. Predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba Ante Tandara dugogodišnji je navijač Dinama, ali je i hrvatski branitelj i domoljub kojemu je izuzetno stalo do povratka zajedništva među hrvatski narod, zajedništva kakvo je vladalo za vrijeme Domovinskog rata.

Branitelji zahvaljuju GNK Dinamu na ovoj uspješno ostvarenoj suradnji te se nadaju uspostavljanju suradnje i s drugim sportskim klubovima.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.