Kultura

Poziv na promociju knjige “Sinovi svetog Josipa”

Udruga veterana 7. gardijske brigada „PUMA“ organizira predstavljanje knjige „Sinovi svetog Josipa“, ratno-memoarskog romana autora Tomislava Bašića. Promocija će se održati u palači Herzer u Varaždinu, dana 30. studenog 2018. godine, u 18,00 h.

Tomislav Bašić, rođen 1973.godine, dragovoljac je HOS-a i 113. Šibenske brigade, profesor je povijesti i diplomirani povjesničar umjetnosti. Roman “Sinovi svetog Josipa”, Tomislava Bašića, temeljen na njegovim sjećanjima, zbog autentičnosti likova i događaja ujedno je i memoarsko gradivo o Domovinskom ratu. Uz literarne odlike, to je njegova dodatna vrijednost jer je, uz primarne povijesne izvore, za utvrđivanje i istraživanje povijesnih činjenica iznimno važno prikupljanje i objavljivanje memoarskog gradiva.

Historografska vrijednost ovog romana je i u prikazu odlaska u rat mladića koji nisu bili „dobri“ za Hrvatsku vojsku, ali jesu za HOS, odnosno u demistifikaciji postupka „regrutacije“ u HOS i njegova djelovanja u Domovinskom ratu.“

Pozivamo obitelji poginulih, preminulih i nestalih pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“, članove Udruge, hrvatske branitelje i sve zainteresirane da prisustvuju promociji knjige.

 

IZVOR:Udruga veterana 7.gardijske brigade “PUMA”

O autoru

Ines Herceg