Kultura

Zašto šutimo – Vojnici Novog Doba

Zastosutimofrontcover

Donosimo vam novu pjesmu grupe “Vojnici Novog Doba”  koja je  prošle je godine  napravila pjesmu i videospot za pjesmu „Zaboravljeni heroji“, a koju su posvetili u znak zahvale i podrške svim hrvatskim braniteljima.

 Autor pjesme prigodnog naziva ” Zašto šutimo?” je Dinko Ledić- Purić (DieLPi) iz rap grupe “Vojnici Novog Doba – VND“.

https://www.youtube.com/watch?v=OnCMYCdWl_4

 Grupa VND prošle je godine (2015.) napravila pjesmu i videospot za pjesmu „Zaboravljeni heroji“ (https://www.youtube.com/watch?v=0HO5kY5gId4), a koju su posvetili u znak zahvale i podrške svim hrvatskim braniteljima.

Dinko Ledić-Purić veliki dio svoga vremena provodi u razgovoru s hrvatskim braniteljima, osobito onima koji prosvjeduju na Trgu Nevenke Topalušić. Potaknut problemima s kojima se svakodnevno susreću ljudi koji su nam poklonili slobodu, odlučio je napisati još jednu pjesmu.

Pjesma nosi naziv “Zašto šutimo?“ i to iz razloga jer autor pjesme tim naslovom želi pozvati na preispitivanje savjesti sve nas koji, kao da nas se ne tiče, promatramo tragičnu realnost naših heroja Domovinskog rata, a poglavito invalida koji preko 500 dana prosvjeduju u Šatoru na Trgu Nevenke Topalušić. I dok mediji plasiraju informacije o nekakvim povlasticama, istina je da je cijela brigada hrvatskih branitelja u ovih 20 godina digla ruku na sebe. Nadalje, autor navodi da je želio dati svoj maleni doprinos u borbi hrvatskih branitelja koji se, nakon što su nam u ratu spasili živote i poklonili slobodu, sada već više od 500 dana u miru bore za naše dostojanstvo.

Alen Mujkanović (iz VND-a) producirao je i aranžirao pjesmu; na ideju Anđe Anić, Jelena Prlić i Matija Prlić izradili su odgovarajući vizualni identitet (u prilogu), a Matijas Knežević iz Foto Studio Duge napravio je video. Pjesma je snimljena, miksana i masterizirana u Red Records Studiju.

• Youtube link na pjesmu „Zašto šutimo?“: https://www.youtube.com/watch?v=OnCMYCdWl_4
• Facebook link rap grupe Vojnici Novog Doba: https://hr-hr.facebook.com/Vojnici-Novog-Doba-45157679348/

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.