Udruge

Započeo ultramaraton Tovarnik-Sarajevo

maratontovarnik

Povodom dolaska pape Franje u Sarajevo, Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika organizira maraton od Tovarnika do Sarajeva (3.-6. lipnja).

Povodom pastirskog pohoda hodočasnika mira Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini u Sarajevo, 6. lipnja 2015. godine, Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika pod visokim pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović organizirala je maraton pod nazivom „U susret hodočasniku mira Svetom Ocu papi Franji“ koji se trči od Tovarnika do Sarajeva.

Utrka je započela danas, 3. lipnja 2015. u 9:00 sati, a u dva dana štafetno će se istrčati 250 km od Tovarnika do Sarajeva i tom malom žrtvom doprinijeti povijesnom danu – dolasku pape Franje. U maratonu sudjeluje 12 maratonaca koji već dugi niz godina trče utrku Vukovar-Tovarnik u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata.

 Dolazak u Sarajevo očekuje se 5. lipnja u 10:00 sati kad će u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa uzoriti kardinal Vinko Puljić svećano  primiti sve sudionike ultramaratona Tovarnik – Sarajevo.

Pokrovitelji i sponzori ultramaratona su Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Našice, Općina Tovarnik, Općina Bogdanovci, Općina Jarmina, tvrtka Agro-Tovarnik d.o.o. Ferivi Sport d.o.o., dok su medijski pokrovitelji Glas Slavonije i Hrvatski radio Vukovar.

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.