Novosti

Zagrebačka HVIDRA osudila je huliganski napad na rukovodstvo HNS-a

hnshvidra

Ovaj neoprostivi nasrtaj na izbornika i nogometnu delegaciju HNS-a, nasrtaj je na hrvatsko zajedništvo

Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba poslala nam je priopćenje kojim osuđuje napad na rukovodstvo HNS-a. Pitaju se kome je u interesu razdor između sjevera i juga Hrvatske i tko potiče sukobe mladih generacija?

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba sa svojih 6 000 članova izražava ogromno razočaranje i zgroženost, te najoštrije osuđuje huliganski i vandalski napad na izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Niku Kovača i delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza tijekom službenog putovanja za Split 13. travnja 2015. godine.

Neoprostivi vandalski i huliganski nasrtaj na izbornika i rukovodstvo HNS-a, hrvatski ratni vojni invalidi doživjeli su kao nasrtaj na najveće hrvatske vrijednosti domoljublja i zajedništva, stvorenog i iskazanog u obrambenom Domovinskom ratu. Hrvatska je nogometna reprezentacija jedan od najvećih hrvatskih ponosa, ali istovremeno i promotora našega športa i Domovine na međunarodnom planu.

Ovaj neoprostivi nasrtaj na izbornika i nogometnu delegaciju HNS-a, nasrtaj je na hrvatsko zajedništvo i zaslužuje žurno najrigoroznije sankcioniranje od strane policijskih i sudbenih vlasti Republike Hrvatske. To očekuje cijela domoljubna javnost, hrvatski branitelji i ratni vojni invalidi te navijači svih hrvatskih nogometnih klubova i hrvatske nogometne reprezentacije. Hrvatski ratni vojni invalidi Grada Zagreba pozivaju sve klupske navijačke grupacije na jačanje športskog zajedništva i jedinstvenu osudu ovog neprihvatljivog čina.

Pritajeni i nedobronamjerni čimbenici ovoga društva uporno potpiruju razdor sjevera i juga Hrvatske i potiču sukobe mladih generacija za nečije tuđe interese. Tu pošast moramo žurno suzbiti zbog naših najboljih sinova koji su u domoljubnom zajedništvu sjevera i juga Hrvatske obranili našu Domovinu i svoje živote podarili za hrvatsku budućnost naše djece.

Učinimo zajednički napor da hrvatski nogometni puk kao i devedesetih godina, navija za svoje klubove, poštujući iskonsko športsko rivalstvo, a da nam hrvatska nogometna reprezentacija bude svetinja na svakom stadionu i svakom kutku naše Domovine i inozemstva.

S poštovanjem,
Predsjednik Zajednice udruga HVIDRA Grada Zagreba, Ante Tandara

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.