Novosti

VRO MASLENICA: 23. obljetnica pogibije pripadnika 3.A brigade ZNG “Kune”

PICT0258

Pročitajte i pogledajte kako je proteklo odavanje počasti pripadnicima 3.A brigade ZNG “Kune” koji su svoje živote položili u vojno-redarstvenoj operaciji “Maslenica”.

PICT0272

Udruga ratnih veterana 3.A brigade ZNG „KUNE“ Podružnica Đakovo pridružila se 31.1., 1.2. i 2.2. 2016. godine obilježavanju 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica“, oslobađanja zadarskog zaleđa i povezivanja juga sa ostatkom Hrvatske.

Na put je krenulo četrdesetak veterana, invalida Domovinskoga rata, članova obitelji i djece umrlih i poginulih branitelja iz Đakova i pripadajućih Općina.

Dolaskom u Posedarje, gdje je organiziran doček i smještaj u organizaciji domaćih sudionika akcije „Maslenica“, veterani su obišli crtu bojišnice od Posedarja preko Kašića, Paljuva, Smilčića, Zelenog hrasta pa do spomenika „KUNAMA“. 

Prisjetili su se ratnih događanja i pogibije svojih prijatelja, suboraca, pripadnika 3.A brigade „KUNE“. Vijenci i lampioni položeni su na spomenicima 3.A brigadi ZNG „KUNE“ i 4. gardijskoj brigadi.

Prigodne govore održali su i naši dragi gosti, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGO), gospodin Dražimir Jukić te ratni zapovjednik 124. vukovarske brigade i zapovjednik i osnivač 4. bojne 3.gardijske brigade gospodin Ivica Arbanas.

Molitvu za sve heroje koji su položili živote na oltar Domovine, za slobodnu i cjelovitu voljenu Hrvatsku predvodio je posedarski župnik na Svetoj misi za poginule prijatelje i suborce.

Načelnik Općine Posedarje primio je izaslanstvo Udruge gdje su mu u znak zahvalnosti uručeni simbolični pokloni. Isto tako izaslanstvo Udruge primljeno je i u zadarskom gradskom poglavarstvu gdje je dogovorena i daljnja suradnja i pomoć kod obilježavanja ovako važnih obljetnica.

Galeriju svih slika možete pogledati na Facebook stranici Braniteljskog.hr na linku.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.