Novosti

VIDEO Milanović: “Hrvatska je kriva za rat jer smo smanjili prava Srbima!”

milanovic

Premijer Milanović svojom nedavnom izjavu da je u rat “išla sirotinja i nepismeni, a elita i bogati ostala u uredima i na sveučilištima” zgrozio je hrvatsku javnost. Što reći na ovu izjavu?

Na premijerovu izjavu kako je u rat “išla sirotinja i nepismeni, a elita i bogati ostala u uredima i na sveučilištima” reagirali su brojni, poglavito braniteljska populacija. Izjava nije dobro primljena ni među članovima SDP-a koji inače neupitno podržavaju šefa stranke. Ljuti su bili i koalicijski partneri kojima smeta Milanovićevo “pametovanje” i miješanje u teme koje ne razumije. 

Slušajući Milanovićevu izjavu o “sirotinji i nepismenima” i “eliti i bogatima” sjetili smo jedne ranije mnogo opasnije izjave premijera Milanovića na temu Domovinskog rata. Ako izjavu o sirotinji i eliti možemo shvatiti kao glupost i primitivizam, onu raniju, o uzrocima rata i agresiji na Hrvatsku, možemo smatrati opasnom. Vrlo opasnom. Tom premijerovom izjavom može biti zadovoljan samo Milorad Pupovac (kao da ju je on pisao), Vesna Pusić i Savo Štrbac.

Naime, govoreći na nekom forumu SDP-a Milanović je rekao:

“Nećemo dopustiti da se ruše temelji društva koji su građeni minuciozno, uz uspone i padove, pa i uz pritiske, zadnjih 20 godina, kada su u pitanju sva ova prava o kojima sam govorio na početku. I prava manjina. Možda prije svega prava manjina. Jer mi smo zbog TOGA išli u rat, zbog TOGA smo napadnuti! Tu povratka nema. I nikakve manipulacije, nikakvo provlačenje kroz ustavne rupe nas u tome neće pokolebati, tu popustiti ne smijemo. Jer zaista imamo posla s ljudima koji bi to htjeli razbiti preko noći.”

 

Izvor: maxportal.hr

Foto: Youtube screenshot

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.