Novosti Udruge

Učenici u posjeti Maslenici, Škabrnji i Zadru

Udruga veterana 7. gardijske brigade “Puma” u suradnji s Drugom gimnazijom Varaždin sudjeluje u projektu “Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta“, koji u potpunosti financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Projekt je zamišljen kao podrška udrugama koje sudjeluju u obrazovanju i odgoju djece i mladih, a vezane su za izvaninstitucionalne aktivnosti – istraživački rad učenika, predavanja, okrugle stolove, intervjue, izradu plakata i prezentacija te terensku nastavu.

Upravo su u sklopu prve terenske nastave učenici Druge varaždinske gimnazije posjetili Maslenicu, Škabrnju i Zadar, a da bi nastava bila što kvalitetnija, na svakoj od lokacija od sudionika Domovinskog rata mogi su čuti sve o događajima u kojima su sudjelovali.

Tako su u Maslenici učenike dočekali članovi Udruge Termita Marijan Madjerić i Zlatko Franić, u Škabrnji Branimir Ražov iz Udruge veterana 4. gardijske brigade te Mate Ražov iz Udruge Termiti.

Za kraj su učenici uz izlaganja profesora povijesti Stipe Mitrovića i profesora geografije Domagoja Šare upoznali kulturno-povijesne znamenitosti grada Zadra te time zaključili prvu terensku nastavu u sklopu ovog hvalevrijednog projekta kojim se mladim naraštajima prenose vrijednosti i značaj Domovinskog rata.

O autoru

Ines Herceg