Novosti

Stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja

7. studenog 2017. godine u Vukovaru su potpisani ugovori o najmu stambenih jedinica u državnom vlasništvu za petnaest hrvatskih branitelja te članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Ugovore o najmu i ključeve stanova uručili su ministar Tomo Medved, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Ovime su stambeno zbrinuti korisnici koji se nalaze na listi prvenstva Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije za grad Vukovar, a stambene jedinice osigurao je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Ministarstvo je pokrenulo i provodi niz mjera za stambeno zbrinjavanje braniteljske i stradalničke populacije. Ovo je jedna od mjera koje smo potaknuli prošle godine i koja se intenzivno provodi na područjima posebne državne skrbi. Drago mi je da je Vukovar dobio nove stanovnike, ljude koji su iz četiri slavonske županije i koji su iskazali želju živjeti u Vukovaru. – zaključio je ministar Medved.

Izvor teksta i fotografije: Ministarstvo hrvatskih branitelja

O autoru

Ines Herceg