Kultura Novosti

Promocija poštanske marke posvećene Prvom hrvatskom gardijskom zdrugu

Glavni nositelj ustrojavanja bila je Specijalna postrojba Ministarstva obrane RH Bojna „Zrinski“ i Specijalne postrojbe Glavnog stožera HV-a, a ustrojen je kao specijalna vojna postrojba za izvršavanje posebnih i najsloženijih borbenih zadaća. Nakon završetka Domovinskog rata postrojba je nastavila sa specijalističkim obukama koje su provođene po najvišim NATO-ovim standardima.

Povodom 28. obljetnice osnivanja Bojne Zrinski i 25. obljetnice osnivanja Prvog hrvatskog gardijskog zdruga, prisjećamo se ratnog puta i odajemo počast poginulim i umrlim pripadnicima.

Promocija poštanske marke posvećene Prvom hrvatskom gardijskom zdrugu u prigodnom izdanju Hrvatske pošte održat će se u Maloj koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog” u Zagrebu, 13. travnja u 12 sati.Nakon toga, u 15:oo slijedi misa zadušnica za sve poginule branitelje u crkvi “Sveta Mati Slobode” na Jarunu u Zagrebu.

 

 

IZVOR: Hrvatska pošta

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) 

 

O autoru

Ivana Njavro

Rođena 25.09.1989.u Metkoviću, prvostupnica je filozofije i magistrica povijesti. Voli pse, kavu i psihološke trilere. Od 2014. djeluje na portalu kao novinarka i spisateljica članaka povijesne tematike. U rujnu 2018. postaje urednica portala braniteljski.hr.