Novosti Važni datumi

Program MORH-a povodom Dana Hrvatske vojske

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska pozivaju građane i posjetitelje grada Zagreba na program svečanog obilježavanja 28. obljetnice Dana Hrvatske vojske, u subotu, 25. svibnja i nedjelju 26. svibnja 2019. u središtu Zagreba i na Jarunu.

Na Jarunu će u subotu i nedjelju, 25. i 26. svibnja biti izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Hrvatske vojske. Za građane je organiziran i vojnički grah, od 13 i 17 sati.

U nedjelju, 26. svibnja 2019. program u središtu Zagreba počet će u 12,00 sati na Zrinjevcu prigodnim koncertom Orkestar Hrvatske vojske. Nakon toga, od 13,00 sati na Markovom trgu održat će se ceremonija Velika smjena straže, a od 14,00 sati na Trgu Bana Jelačića pripadnici Počasno-zaštitne bojne održat će prikaz ceremonijalnih radnji.
U poslijepodnevnim satima, u nedjelju 26. svibnja, program se nastavlja na Jarunu od 18,30 sati. Program Hrvatske vojske obuhvatit će ispaljivanje počasnih plotuna, atraktivne padobranske skokove, vojno akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, te pokaznu vježbu. Planiran je i nastup akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje”.

Ovogodišnja novost u Zagrebu je i avion MiG-21 Rudolfa Perešina, junaka Domovinskog rata, koji je izložen ispred Ministarstva obrane i koji građani mogu vidjeti sve do kraja ovog mjeseca.

Pozivamo sve zainteresirane građane da svi zajedno prigodno i dostojanstveno obilježimo 28. obljetnicu Hrvatske vojske.

 

IZVOR: MORH

O autoru

Ivana Njavro

Rođena 25.09.1989.u Metkoviću, prvostupnica je filozofije i magistrica povijesti. Voli pse, kavu i psihološke trilere. Od 2014. djeluje na portalu kao novinarka i spisateljica članaka povijesne tematike. U rujnu 2018. postaje urednica portala braniteljski.hr.