Kultura Novosti

Predstavljanje knjige “Stožina” autora Ante Nadomira Tadića Šutre

 

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizira predstavljanje knjige „Stožina“ autora Ante Nadomira Tadića Šutre 13.lipnja 2019. godine u 10,00 h u Županijskoj palači u Varaždinu. Ovim putem pozivamo obitelji poginulih, preminulih i nestalih pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“, članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „Puma“, hrvatske branitelje te sve zainteresirane građane da prisustvuju predstavljanju knjige. Ulaz je slobodan.

Pjesnička zbirka „Stožina“ izlazi kao kruna 40-godišnjega Šutrinog književnog stvaralaštva. To je njegova jedanaesta knjiga (s po jedanaest pjesama u svakom od njezina četiri poglavlja).

I u „Stožini“ Šutra ostaje vjeran svom prepoznatljivom domoljubnom iskazu, kojim je obilježeno cijelo njegovo stvaralaštvo. U svakom svom stihu pjesnik otrježnjuje svoj narod,  budi Hrvate na slavnu prošlost hrvatskih kraljeva i velikana, na ponos, ali i na oprost, pomirbu i humanost, sve sukladno vječnim (humanističkim) vrednotama i nauku katoličke vjere. Izražavajući tugu i sreću u svim svojim ljubavima i bolima, pjesnik ne propušta jednako pomilovati cijelo hrvatsko biće, od lijepe nam domovine Hrvatske i Herceg Bosne do cijeloga svijeta gdje Hrvati žive.

Ante Nadomir Tadić Šutra rođen je u Otoku na Cetini, zaseok Ovrlja, na blagdan Svetoga Roka, 16. kolovoza 1963. Od 5. kolovoza 1995. živi i djeluje u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu. Piše pjesme i prozu. Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Diplomirao je na Sveučilištu u Zadru, na Odjelu za informatologiju i komunikologiju. Profesor je komunikoloških predmeta. Izabran je u nastavno zvanje predavača u području društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana komunikologije.

Objavljivao je poeziju i prozu u dnevnim novinama, tjednicima i periodičnim publikacijama, nastupao na programima radija i televizije u domovini i dijaspori.

 

O autoru

Marijana Dangubic

Magistra politologije, radno iskustvo stjecala je kao volonter portala Studentski.hr, zatim u TV produkcijskoj kući, te kao zaposlenik Udruge Rast na različitim projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Trenutno radi kao voditelj EU projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji provodi Udruga Rast, a od 2018. godine piše za portal Braniteljski.hr na kojem je bila i glavna urednica.