Kultura

Predstavljanje knjige „Rasudbe hrvatske državnosti“

Udruga veterana 7. gardijske brigada „PUMA“ organizira predstavljanje knjige „Rasudbe hrvatske državnosti“ autora Marka Ljubića, koje će se održati u palači Herzer, dana 6. studenog 2018. godine, u 17:30.

Pozivamo obitelji poginulih, preminulih i nestalih pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“, članove Udruge, hrvatske branitelje i sve zainteresirane da prisustvuju promociji knjige.

Iz osvrta na knjigu: „U knjigu su uvršteni tekstovi koji u cjelini iznose autorov sustavan pregled kakvoće hrvatske državnosti. Pisani su s politološkog polazišta oslobođenog od zabluda jugoslavenskog i komunističkog naslijeđa. Autor polazi od činjenice – „Imamo Hrvatsku“ utemeljenu na pobijedi. S toga uzletišta uvjerljivo skida krinke neprijateljima hrvatske državnosti i lupežima iz „naših redova“. Ljubićeve teze traže sintezu. Suprotive su dezintegraciji. Autor zaokružuje devijacije uspostavljenoga poretka, objašnjava nasrtaje na državnost i prokazuje geganje suvremenih gusaka u poznate magle. Uz dosadašnju originalnu medijsku prepoznatljivost, Marko Ljubić ovom knjigom potvrđuje i svoje nezaobilazno mjesto u hrvatskoj publicistici.“

Marko Ljubić, rođen u Ljutom Docu 1960. godine, sudionik Domovinskog rata u postrojbama HVO-a, živi i radi u Zagrebu, jedan je od današnjih malobrojnih, ali zato najboljih hrvatskih pisaca i novinara čiji tekstovi na domoljubnim portalima i u časopisima odišu velikim poznavanjem suvremene hrvatske stvarnosti, iskrenim patriotizmom i profesionalnošću. K tome, njegovo beskompromisno poštenje kojim pristupa svakoj aktualnoj temi pokazuje kako je riječ o peru koje je već ostavilo, a i budućnosti će ostaviti dubok trag. A to je trag istine, zauzetosti za dobro i velika zabrinutost za vrijednosti koje su bitne za opstanak i napredak našeg naroda, a one su već dva desetljeća u krizi, obezvrijeđivane, napadane i potiskivane.

 

IZVOR: 7. GARDIJSKA BRIGADA “PUMA” 

O autoru

Ines Herceg