Novosti

Predsjednica Grabar-Kitarović odala počast dvanaestorici redarstvenika u Borovu

Kolinda

Predsjednica Republike Hrvatske nazočila obilježavanju 24. obljetnice Memorijala dvanaest redarstvenika iz Borova Sela.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je obilježavanju 24. obljetnice Memorijala dvanaest redarstvenika u Općini Borovo. Predsjednica Republike sudjelovala je u mimohodu prema Spomen-obilježju poginulim redarstvenicima gdje se odvijala svečana komemoracija i gdje je položila vijenac i zapalila svijeću odavši tako počast palim redarstvenicima i svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Tijekom ceremonije, Predsjednica Republike obratila se nazočnima riječima:

“Izražavam duboku zahvalnost ovdje ubijenim i mučenim hrvatskim redarstvenicima, njihovim ranjenim kolegama i divim se hrabrosti i snazi vas, njihovih obitelji, koji ste imali snage svih ovih godina živjeti s takvom tragedijom u srcu. Vaša hrabrost, vaše razumijevanje i ljubav svima nam mogu biti nadahnuće u teškim trenutcima.”

 

“Iako je Domovinski rat dio povijesti, on je za sve nas izvanredno važan jer je odredio našu sadašnjost, ali i budućnost samostalne i suverene Hrvatske, punopravne članice Europske unije i NATO-a. Svega toga ne bi bilo bez žrtve hrvatskih branitelja, kako ovdje u Borovu selu, tako i u Vukovaru, ali i desetcima gradova i sela diljem Lijepe naše,” dodala je.

Predsjednica Republike naglasila je važnost da hrvatska javnost zna istinu o Domovinskom ratu koji je i započeo na ovom mjestu te kako su prihvaćanje činjenica, procesuiranje ratnih zločinaca te duboko poštovanje prema braniteljima Domovinskog rata temelj za suživot i promicanje mira.

Po završetku komemoracije, Predsjednica Republike uputila se u Vinkovce gdje je nazočila Svetoj misi u crkvi Sv. Euzebija i Poliona.

 

Izvor: predsjednik.hr

FOTO: braniteljski.hr

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.