Novosti Udruge

Pozivnica: Obilježavanje 27. obljetnice osnutka 3. GBR “Kune”

27. obljetnica osnivanja 3. gardijske brigade “Kune” ove će se godine održati u Đakovu u organizaciji Udruge veterana treće gardijske brigade Đakovo, i to pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović.

Kao uvod u obilježavanje obljetnice, 21. travnja održalo se sedmo izdanje humanitarnog malonogometnog turnira “Borili smo se u ratu, pomažemo u miru“, u sklopu kojeg su se skupljale donacije uručene udruzi “Neven” iz Đakova. Navedena udruga bavi se osobnom asistencijom i pomoći djeci te odraslim osobama s posebnim potrebama i mentalnim poteškoćama.

Nastavak obilježavanja bit će 28. travnja, kada se u 10:45 kod spomen-obilježja poginulim i preminulim pripadnicima 3. GBR (u sklopu studentskoga kampusa) planira polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule hrvatske branitelje. Istog dana u 19:00 u Domu kulture (Đakovo) bit će prikazan film “Oni su Hrvatska”, u suradnji s Udrugom Žene u Domovinskom ratu – Zadar, redatelja Ivice Božića.

Središnja svečanost odvijat će se 29. travnja u Đakovu, a cjelokupan program naveden je u nastavku:

  • 8:30 – okupljanje ispred katedrale sv. Petra u Đakovu
  • 9:00 – sveta misa u katedrali sv. Petra
  • 10:10 – formiranje svečanog postroja ispred katedrale sv. Petra i odlazak prema spomeniku hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu
  • 10:30 – polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika
  • 12:00 – svečana akademija u Domu kulture u Đakovu
  • 14:00 – domjenak i druženje u vatrogasnom domu u Đakovu.

Svi koji žele prisustvovati obilježavanju ovog događaja, mogu se prijaviti na kontakte udruge dostupne na poveznici, kako bi se što kvalitetnije dovršila organizacija obljetnice.

IZVOR: Udruga veterana 3. GBR “Kune”

O autoru

Ines Herceg