Novosti

Poziv na Kongres “Zajedno u ratu, zajedno u miru”

Od 19. do 21. rujna u Karlovcu će se održati Kongres “Zajedno u ratu, zajedno u miru” u organizaciji Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja i Opće bolnice Karlovac, te niza drugih suorganizatora i podržavatelja. Predsjednici organizacijskog odbora, prof. dr. sc. Marijana Braš, dr. med. i prof. dr. sc. Veljko Đorđević dr. med., se već dugi niz godina bave braniteljskom populacijom u smislu očuvanja zdravlja te populacije. Veliki doprinos su dali u podizanju svijesti populacije o samoj braniteljskoj populaciji i niza problema s kojima se susreću te pronalasku najboljeg pristupa u radu s njima i pomoći kako bi se uspješno smanjili zdravstveni problemi i rizici od raznim oboljenja.
Obzirom na činjenicu da su zaštita i unaprjeđenje zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iznimno važan javnozdravstveni problem te da već nekoliko godina postoji i napreduje zajednički projekt pod nazivom „Na prvoj crti zdravlja“, odlučeno je da vodeća tema 2. hrvatskog kongresa psihosomatske medicine i psihoterapije bude posvećena međupovezanosti tjelesnog, psihološkog, socijalnog i duhovnog u zdravlju i bolesti kod ove populacije.

Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete Kongresu, a posebno svečanom otvorenju 19. rujna od 16:00 h,   i na taj način date svoj doprinos i podršku daljnjem radu stručnjaka sa braniteljskom populacijom kako bi zajedno pronašli što bolji i učinkovitiji način za pristup braniteljskoj populaciji u smislu očuvanja zdravlja.

Ulaz za branitelje kojima potvrda nije potrebna je besplatan, a za one kojima je potvrda potrebna iznosi 100kn.

Za sve dodatne informacije posjetite stranicu Psihosomatika 2019.

O autoru

Marijana Dangubic

Magistra politologije, radno iskustvo stjecala je kao volonter portala Studentski.hr, zatim u TV produkcijskoj kući, te kao zaposlenik Udruge Rast na različitim projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Trenutno radi kao voditelj EU projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji provodi Udruga Rast, a od 2018. godine piše za portal Braniteljski.hr na kojem je bila i glavna urednica.