Novosti

Povijesni dan hrvatskoga sporta

Danas na stadionu Lužnjiki u Moskvi u 17:00 započinje povijesni dvoboj između Hrvatske i Francuske za naslov svjetskog prvaka u nogometu.

Nogometna euforija zahvatila je cijelu Hrvatsku, a doček reprezentativaca bit će organiziran u ponedjeljak u Zagrebu.

Sletanje aviona s Vatrenima očekuje se oko 14 sati na starom putničkom terminalu Plesa. Nakon toga, uputit će se prema glavnom zagrebačkom trgu (na kojem se očekuju oko 16:00) u otvorenom autobusu. Predviđena ruta kretanja autobusa je:

Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Navedenom se rutom od 14:00 do 15:30 zatvara promet za sva motorna vozila, a zagrebačka policija preporučuje svima koji će nazočiti dočeku Vatrenih da u što većoj mjeri koriste javni gradski prijevoz. Dodatne informacije o regulaciji i režimu prometa dostupni su na stranicama zagrebačke policije.

Vatrene će u jedinstvu i zajedništvu dočekati oko 100 000 navijača, a od vas se opraštamo uz poruku generala GS OS RH Mirka Šundova i Hrvatske vojske za povijesno finale:

Ovo su povijesni dani, baš onakvi dani kakvi su bili kada smo stvarali Lijepu Našu, kada smo sanjali da za crvene i bijele kockice čuje cijeli svijet, da svima pokažemo kako to kuca srce hrvatsko, junačko, što je to hrvatski inat, ponos i prkos!

Vi ste Hrvatska – srce junaka i osmijeh pobjednika!

Sretno, Vatreni!

FOTO: jutarnji.hr (Ban Jelačić); nacionalniportal.hr (osječki Fićo)

O autoru

Ines Herceg