Udruge

Ponosni smo na Thompsona što će održati koncert u Kninu

grbzborspecijalna

Pročitajte priopćenje Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata ponosni su na odluku svog suborca Marka Perkovića Thompsona da svoj koncert povodom obilježavanja 20. godišnjice Oluje održi u Kninu. Priopćenje donosimo u cijelosti: 

Thompson je već pokazao želju za vraćanjem zajedništva među Hrvate kada se odazvao na skup zajedništva „100% za Hrvatsku“ koji je održan 2. svibnja 2015. na glavnom zagrebačkom trgu. Ovim potezom još jednom je izrazio težnju prema zajedništvu braniteljske populacije i čitavog hrvatskog naroda, kao i potrebu da se Knin, kao simbol pobjedničke akcije Oluje, stavi u središte proslave jubilarne 20. godišnjice Oluje.

Knin kao jedan od ključnih žarišta Domovinskog rata zaslužuje veličanstvenu proslavu i odavanje priznanja svim braniteljima koji su sudjelovali u njegovom oslobađanju. Postavljanje zastave na kninskoj tvrđavi postalo je simbolom pobjede nad agresorima. Grad, koji je od kolovoza 1990. bio u rukama pobunjenog srpskog stanovništva, konačno je vraćen u ruke hrvatskog naroda 5. kolovoza 1995.

Budući da je tog dana među braniteljima, ali i čitavim hrvatskim narodom, vladalo neraskidivo zajedništvo i osjećaj ponosa na hrvatski narod, najbolji način za proslavu 20. obljetnice oslobođenja Knina upravo je vraćanje tog istog osjećaja zajedništva i pokazivanje jedinstva hrvatskog naroda. To možemo napraviti tako da svi stanemo rame uz rame i okupimo se u Kninu na jedan od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti.

Upravo zato očekujemo da će branitelji iz čitave Hrvatske, kao i pripadnici HVO-a, koji su branili hrvatsku državu zajedno s našim braniteljima, stati rame uz rame i počastiti Knin svojim dolaskom kako bi se i sam grad zahvalio svojim spasiteljima.

Danas, kada se domoljube naziva primitivcima i kada premijer izjavljuje da su Hrvatsku branili samo sirotinja i nepismeni, trenutak je da ponovno pokažemo svoju snagu i dovedemo Hrvatsku do pobjede u miru.

Zajedništvo nas je dovelo do pobjede u ratu, neka nas odvede i do pobjede u miru, odnosno do uspješne, stabilne i razvijene Hrvatske. Započnimo s tom akcijom u Kninu, Kraljevskom gradu.

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.