Novosti

Održavanje manifestacije “27 krunica za 27 godina”

U organizaciji Moto kluba 4. gardijske – Split već petu godinu zaredom održava se manifestacija naziva “27 krunica za 27 godina”. U sklopu manifestacije, krunice izrađene i blagoslovljene u svetištu Kraljice Mira u Međugorju, polažu se na spomen obilježja iz Domovinskog rata, a manifestacija se provodi od 20. do 28. travnja širom Hrvatske.

Kroz ovu se manifestaciju, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, povezuje sve krajeve Hrvatske posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju hrvatsku povijest, čime se čuva sjećanje na sve ono što su hrvatski branitelji ostavili u nasljeđe budućim naraštajima. Također se odaje počast svima onima koji su za Hrvatsku dali najvrjednije što su imali – svoje živote.

Tako je 22. travnja 2018. godine u organizaciji Udruge ratnih veterana 7. gardijske brigade “Puma” i Moto-kluba 4. gardijska – Split održano polaganje krunice u Varaždinu, a 23. travnja i u Virovitici.

Moto klub obilježavanje nastavlja putovanjem do Vukovara, nakon čega slijedi povratak u Split, u kojem će se 28. travnja svečano obilježiti 27. obljetnica osnutka 4. gardijske brigade Split.

FOTO: URV 7. GBR “Puma”

O autoru

Ines Herceg