Novosti

Održan sastanak o promjenama u Zakonu o braniteljima

15. prosinca u Ministarstvu hrvatskih branitelja sastali su se ministar branitelja Tomo Medved, državni tajnici Ivan Vukić i Nevenka Benić te njihovi najbliži suradnici s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata i predsjednicima županijskih koordinacija iz cijele Hrvatske. Cilj sastanka bilo je proučavanje i prolaženje kroz najvažnije promjene koje donosi Zakon o braniteljima, a koji je na snagu stupio 14. prosinca.

Državni tajnici, pomoćnici ministra i rukovoditelji ustrojstvenih jedinica detaljnije su pojasnili sve mjere iz svojih nadležnosti te obavijestili predstavnike udruga o najznačajnijim provedenim aktivnostima i ostvarenim rezultatima. Također se govorilo o planiranim budućim aktivnostima u 2018. godini, a sve kako bi precizne informacije bile prenesene što većem broju članova njihovih udruga.

Ovaj je sastanak ministar iskoristio kako bi se još jednom zahvalio svima koji su svojim zalaganjem i intenzivnim radom pomogli u stvaranju jedinstvenog i kvalitetnog pravnog okvira, kao i svima koji su podržali njegovo donošenje. Nakon sastanka, povodom nadolazećih blagdana organizirano je i prigodno druženje.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

 

O autoru

Ines Herceg