Novosti Udruge

Održan 4. memorijalni malonogometni turnir

25. studenog održao se 4. memorijalni malonogometni turnir Gardijskih brigada, HOS-a, Vojne i Specijalne policije u čast i spomen svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Turnir se održao u Sportskom klubu Podsused u organizaciji Sportskog rekreacijskog društva dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i Odjela za branitelje Grada Zagreba.

Na početku turnira okupljene je pozdravio domaćin, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba Ivan Friščić, a turnir je otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Obraćajući se prisutnima, izrazili su pozdrave i zahvalnost braniteljskim udrugama koje i sudjelovanjem na turniru doprinose očuvanju sjećanja na poginule hrvatske branitelje.

Među sudionicima turnira bile su veteranske momčadi:

  • 1. hrvatski gardijski zdrug
  • 1. gardijska brigada “Tigrovi”
  • 2. gardijska brigada “Gromovi”
  • Specijalna policija
  • HOS Grada Zagreba
  • Vojna policija

U finalnoj utakmici za naslov su se borili veterani “Gromova” i veterani HOS-a. Utakmica je prošla bez pogodaka, ali su u izvođenju penala s 3:2 pobijedili veterani HOS-a. Najbolji strijelac turnira bio je  Zdravko Ivanković iz veterana “Gromova”, najboljim igračem turnira proglašen je Petar Majić iz momčadi HOS-a, a najbolji golman također je iz momčadi HOS-a – Mario Vujičić.

Konačan poredak najboljih momčadi jest:

  1. HOS Grada Zagreba
  2. 2. GBR “Gromovi”
  3. Specijalna policija

Foto/tekst: Robert Ćaran (Udruga veterana 2. GBR “Gromovi”)

O autoru

Ines Herceg