Novosti

Od Turnja do Knina – Marko i Zoran propješačiti će 250 kilometara za 25 godina od “Oluje”

Dvojica prijatelja Marko Čepuran i Zoran Smajla danas ujutro, 31. srpnja 2020., točno u 5 sati krenuli su s karlovačkog Turnja prema kraljevskom gradu Kninu, a sve kako bi na dostojan način obilježili velikih 25 godina akcije Oluja.

Marko je iz Bosiljeva, Zoran iz Karlovca, frendovi su već dugi niz godina, zapravo i kumovi, a ideja da pješice prođu 250 kilometara kolika je udaljenost između Karlovca i Knina, rodila se prije godinu i pol dana. – Rekli smo si, iz čistog mira, ajmo do Knina pješice, kaže Marko.

Pripremali su se za ovaj poduhvat od Božića. – Kad je sve u simbolici, odredili smo da krećemo sutra u 5 ujutro s Turnja jer je u 5 i počela Oluja, a Turanj je simbol karlovačkog ratnog stradanja.

Iako su ovih dana na snazi velike vrućine, a jedan od najtoplijih hrvatskih gradova upravo je i Knin, dečki se ne boje ni vrućine ni žuljeva. Dnevno misle proći 40-ak kilometara, hodati ujutro i kasnije popodne da izbjegnu žegu. Trenirali su zimus pješice do Krašića, pa do Vrbovskog i oko samog Karlovca i vjeruju da će izdržati jer su već ionako utrenirani i u kondiciji. Vjeruju da će do Knina doći 5. kolovoza ujutro, baš kako bi trebalo u spomen na 25 godina velikog događaja hrvatske povijesti.

 

IZVOR I FOTO – Radio Mrežnica

O autoru

Administrator