Novosti Udruge

Obilježena obljetnica pogibije “Tigra” Tugomira Brajkovića i “Risa” Željka Šlata

U mjestu Čovac kod Okučana, tijekom borbene akcije, 6. rujna 1991. godine, poginuli su Željko Šlat, pripadnik Specijalne policije „Ris“ Kutina – Novska, i Tugomir Brajković, pripadnik „Tigrova“.

Kao sjećanje na njih ispred Mjesnog doma kod, prije 10 godina podignutih, spomen ploča, obitelji poginulih, suborci i prijatelji, položili su cvijeće i upalili svijeće.

Predsjednik „Risova“  Podružnice Novska,  Darko Josić, podsjetio je okupljene na ratna događanja, na hrabrost i teške dane koji su započeli stradavanjem njihovih suboraca u Čovcu.

Risovi“ su tijekom Domovinskog rata dali veliku doprinos u obrani i oslobađanju Hrvatske. Borbene zadaće od prvih borbi u Hrvatskoj Kostajnici i na okučanskom području, vodili su ih zadaćama do DubrovnikaMaslenice Gospića, teškim uvjetima Velebita gdje je postrojba bila tri godine, sve do pobjedničkih operacija u Bljesku Oluju.

Četrnaest pripadnika „Risova“ položilo je  živote u borbama ili su umrli od posljedica rata, osim Željka Šlata, među stradalim “Risovim” s područja Novske su i Pejo Mijadžiković i Stjepan Mihaljević.

Komemorativan skup održan je pod propisanim mjerama.

IZVOR I FOTO – Novska.in

O autoru

Administrator