Novosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr.Franje Tuđmana u Sisku te kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, obilježen je Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, skromnije nego prijašnjih godina, zbog trenutne epidemiološke situacije.

U ovoj županiji gotovo 20 tisuća pripadnika je bilo u postrojbama Hrvatske vojske i policije, na početku hrvatska policija, kasnije Hrvatska vojska, su dali veliki doprinos za obranu, ali kasnije i oslobađanje u veličanstvenoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, cijelog teritorija naše županije, a i cijele Hrvatske. Moram se spomenuti i nekih ljudi, naših sinova s ovog područja, koji su bili vojni stratezi, zapovjednici, od generala Janka Bobetka, tu je naravno i pokojni prvi župan Đuro Brodarac. Tu su, moram se sjetiti i poginulih naših zapovjednika Hrvatske vojske, od Marijana Celjaka, Stjepan Grgac i Predrag Matanović i 560 drugih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu. Naravno i veliki broj civila, gotovo 1600 civilnih žrtava na ovom području, je nešto što je velika žrtva za Hrvatsku.

Ivo Žinić, župan sisačko-moslavački


Kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku zajedničku molitvu su predvodili glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem efendija Crnkić te župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku velečasni Ivan Grbešić. Proslava Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije potom je skromno nastavljena u Novom Farkašiću.

IZVOR – portal53.hr

FOTO – Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade

O autoru

Administrator