Novosti

Obilježavanje obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu

U organizaciji grada Pakraca te Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika pod visokim pokroviteljstvom vlade Republike Hrvatske danas započinje obilježavanje 29. godišnjice početka Domovinskog rata. Donosimo Vam detaljan program događanja od dana do dana sve do 2. ožujka za kada je predviđen središnje obilježavanje.

„Kako je počeo Domovinski rat u Republici Hrvatskoj“, naziv je predavanja Stjepana Benkovića, koje će se održati u pakračkoj Gradskoj knjižnici u srijedu 26. veljače (18 sati).

Idućeg dana, u četvrtak, 27. veljače u prostoru Muzeja grada Pakraca u 18 sati bit će otvorena izložba krivotvorenih umjetnina pod nazivom „Ljepota lažnog sjaja“.

U prostoru multifunkcionalnog objekta Hrvatskog doma “Dr. Franjo Tuđman” 28. veljače (petak) u 18 sati bit će upriličen festival domoljubne pjesme – „Croatio iz duše te ljubim“ učenika osnovnih škola, a poseban gost bit će talentirana mlada pjevačica Nika Pastuović.

U nedjelju, 1. ožujka u 20 sati simbolično će biti zapaljeno 29 baklji za 29 godina koliko je godina proteklo od početka rata – „29 baklji pobjede“ – prostor ispred župne crkve Uznesenja BDM.

Centralni događaj predviđen je za ponedjeljak 2. ožujka kad će nakon svete mise za sve poginule i umrle hrvatske branitelje s početkom u 11 sati biti održan tradicionalni „Mimohod pobjednika“ ulicama Pakraca od župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije do Rimokatoličkog groblja. Nakon toga će se na parkiralištu pakračke Gradske tržnice održati svečano postrojavanje sudionika.

Svim posjetiteljima ovih događanja preporučamo i posjet Muzeju ratne i vojne povijesti u Pakracu.

 

IZVOR I FOTO – Grad Pakrac

O autoru

Administrator