Novosti

Obilježavanje “Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje” u Zagrebu

Klub veterana 148. brigade HV u suradnji sa 50 udruga i klubova hrvatskih branitelja iz grada Zagreba tradicionalno organizira obilježavanje „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje“ u Zagrebu.

Program obilježavanja se odvija pod sloganom – „I reći ću vam samo još jednu stvar – zapamtite Vukovar“ te će trajati nekoliko dana. Središnje događanje održat će se u subotu, 17. studenog, od 18:00 h, paljenjem lampaša uz ulicu Grada Vukovara te paljenjem lampaša u obliku imena grada Vukovara na križanju Ulice Hrvatske bratske zajednice i Ulice grada Vukovara u 18:30h. Događanje će se obilježiti i kratkim glazbeno-dramskim programom.

Za sve one koji taj dan ne mogu otići u Vukovar ili Škabrnju na obilježavanje, organizirana je i Sveta Misa zadušnica za sve stradale u nedjelju, 18. studenog, u 19:00 h, u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu. Po završetku Mise, u 20:00 h, održat će se i koncert „Zapamtite Vukovar“.

Ovim putem pozivamo sve udruge i građane koji ne putuju u Vukovar i Škabrnju da se pridruže obilježavanju u Zagrebu uz paljenje svijeća i Sv. Misu!

O autoru

Ines Herceg