Novosti

Nevenka Nekić: Vesna Teršelić je otvorila dobro plaćenu udrugu REKOM koja se godinama zalaže za prokazivanje genocidnosti hrvatskoga naroda negirajući srbijanske krvoločne zločine

vesnaterselic

“Aktivnost Vesne Teršelić počiva na gotovo golemim iznosima koje dobiva od ministarstva, raznih državnih fondova.”

 nevenkanekicNevenka Nekić, profesorica i članica Optužnoga vijeća Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, očitovala se o njihovoj Optužnici protiv Vesne Teršelić zbog koje je dr. Zvonimir Šeparović, predsjdnik HNES-a, pozvan na “informativni razogovor” u policijsku stanicu:

Uglednog profesora emeritus, pravnoga stručnjaka i svjetski poznatoga viktimologa dr. Zvonimira Šeparovića pozvali su na „informativni razgovor“ 18. svibnja u policijsku stanicu Nehajska 7. Zašto baš tu i zbog čega? Tu u blizini se nahodi opskurna osoba Teršelič, a razlog je što je dobila Optužnicu, Optužnicu od HNES-a. Hrvatskoga nacionalnoga etičkog sudišta. U toj je Optužnici Optužno vijeće HNES-a donijelo u 15 točaka i Obrazloženju svoje mišljenje o djelatnostima spomenute Teršelič kojim je zaslužila da se prozove kao „nepoželjna osoba“(persona non grata, ili ingrata) u RH. Razlozi su vrlo pomno i taksativno navedeni u Optužnici i čak nisu iscrpili sva zlodjela koja je ona (i njene udruge) počinila protiv zemlje u kojoj živi i koja ju financira. Njena aktivnost počiva na gotovo golemim iznosima koje dobiva od ministarstva, raznih državnih fondova, osobito nakon što je Soros, čini se, prestao obilato slati doprinose. Radi se o stotinama tisuća eura, milijunima kuna koje se dotiraju osobito ako se iskaže udruga Documenta, REKOM ili neka treća koju predvodi sa svojih dvanaestak apostola opskurna Teršelička. Zašto opskurna? Taji svoje mjesto rođenja, školovanje, postignute diplome, uopće naobrazbu, radna mjesta na kojima je do dolaska u RH radila, iako su podaci iz druge ruke (a sada i na „informativnom razgovoru“) potvrdili da se radi o osobi koja ima hrvatsko državljanstvo, a dalo se naslutiti da se „iscrvila“ iz mirisa šinjela maslinaste jugo-boje ili nečem bliskom tom kroju i zavjetu. A zavjet glasi: Ili mi, ili oni!

Dakle, pročitavši Optužnicu Teršelička nije mogla opovrgnuti ni jednu točku, kao ni Obrazloženje. Još uvijek ju pozivamo da nešto opovrgne! Odlazi u policiju i izjavljuje da se osjeća ugrožena nakon te Optužnice i ako joj se nešto dogodi, HNES će biti odgovoran! Ujedno traži da se to ne proširi u javnosti jer bismo mi iz HNES-a postali poznati u javnosti, a ipak je najvažnije da nas nema, nigdje, da budemo i ostanemo u novoj Hudoj jami s još jednim zidom. Dvanaestim! Ona misli da se takvim hudojamskim načinom može sakriti zlodjelo, da se može reći jednom zauvijek: perfectum est! Svršeno je! E, nije!!! Tu smo i ostajemo na poziciji potrage za istinom, časti i pravednosti! Naša, u odnosu na društvo, relativno mala skupina od četrdesetak članova i mnogo više simpatizera, radi bez ikakvih prihoda, dotacija, nagrada. Smjestila se kao adligat unutar Hrvatskoga žrtvoslovnoga društva koje također ne dobiva nikakve dotacije, ili su toliko simbolične da se ne mogu ozbiljno shvatiti.

Dakle, radi se o skupini doktora znanosti, profesora, odvjetnika, umjetnika i drugih profila STRUČNJAKA koji bez naknade, bez potrebe za novcem, moći ili položajem čine društvo kvalitetnijim i nastoje ukazati na herostratsko djelovanje mrzitelja Hrvatske. Naša je snaga u tome što ništa ne tražimo! Naša imena su objavljena u dvije knjige koje smo dobrotom donatora objavili: „Hrvatske veleizdaje I. i II.“ Iza svakoga imena zna se da stoji vrsna školska sprema, radna karijera, napisana djela, osobna involviranost u najbolja nastojanja da se izgradi jedna moderna i pravedna Hrvatska koja je opstala kroz 1300 godina, u napadima na narod i teritorij kidana i ubijana, ali i danas stoji. I ima čak ono što mnogo veće nacije diljem svijeta nemaju – svoj jezik. Vlastiti JEZIK ne koriste mnoge nacije Južne Amerike, Sjeverne Amerike, Oceanije, služe se jezikom davnih kolonijalnih okupatora. Hrvati imaju svoj jezik. Stoga i nasrću na njega kao okomicu našega nacionalnoga bića kad god se ukaže prilika. Jedan oblik genocida nad Hrvatima je upravo sotonski ostrašćena potreba da se zgazi jezik i njegova bogata tradicija, kao i falsificira povijest.

Dakle, vraćamo se pred vrata Nehajske 7. Uspravan i dostojanstveni gospodin duha i duše ulazi, slobodan od gadosti ovoga svijeta, naš predsjednik d. Zvonimir Šeparović. Hodajuća institucija. Lukavi su i pomalo jadni oni unutra. Postavljaju uljudnu gospođu koja će ga ispitivati. Kao da će to poništiti činjenicu da je taj poziv u dubini istine protuzakonit jer je ukinut verbalni delikt. Ali, ipak postoji zahtjev za zaštitom opskurne Teršeličke, pa onda imaju pokriće za taj pravni akt. Njima se nema što prigovoriti, oni samo vrše svoju dužnost. Tako je napisano u zakoniku. U svim je društvima pisalo u nekakvom zakoniku što trebaju činiti organi vlasti. Uvijek je sve bilo po zakonu. Drugo je pitanje kakav je taj zakon.

Ukratko, dr. Šeparović iznio je glavne misli iz naše Optužnice protiv Teršeličke, objasnio uljudnoj inspektorici da smo mi ETIČKI sud koji nema nikakve elemente ni poluge nasilja te da smo dužni reći sljedeće:

Razarala je hrvatske napore da savlada srbijansku armadu tijekom Domovinskoga rata ustanovivši Antiratnu kampanju; lagala je o broju žrtava koje smo mi pobili u Oluji; širila je urbi et orbi vijesti o tome da smo krivi za početak rata; otvorila je dobro plaćenu udrugu REKOM koja se godinama zalaže za prokazivanje genocidnosti hrvatskoga naroda, negirajući srbijanske krvoločne zločine ; zalagala se kod domaćih i europskih naslova da se poništi oslobađanje generala Gotovine i Markača jer se nisu pokajali; tražila da se general Norac vrati u zatvor jer nije dovoljno raskajan; drsko je zatražila(zajedno sa Zoranom Pusićem) da se njima preda dokumentacija Haaškoga suda kad isti prestane postojati, oni će dalje provoditi „pravdu“; vrhunac zlokobnosti našla je u Vukovaru gdje održava sramotnu konferenciju u obliku okrugloga stola i cilj je izjednačiti žrtve, pa čak prikazati branitelje kao lažove, u čemu joj pomaže, o Bože!, Bojan Glavašević tvrdeći da su naši u lažnim ili tko zna kakvim bolestima, a srbijanski dragovoljci to nisu!; lagala je da smo u Oluji ubili 600 Srba, a zna se da je bilo 80-tak žrtava, od čega dobar dio zgažen tenkovima vlastite drage im vojske, o čemu postoje video-zapisi; članica je ujedinjenih udruga koje nastoje prikazati hrvatski narod kao nacistički relikt i promovirati titoističke vrijednosti; za projekte o Ukrajini dobila je 250 000 kuna od Vesne Pusić ; lagala je kao i sve ostalo kako bi se podigla optužnica protiv generala Sačića; lagala je da se na inauguraciju Predsjednice RH pozvalo „samo zločince“; lagala je u izvješćima koja je slala u UN kao i u tvrdnji da su iz UN zatražili povratak ćirilice u Vukovar; zalagala se za ukidanje naziva Domovinski rat… itd…itd…

Ovo je skraćeni iskaz onoga što se u Optužnici navodi. Časni predsjednik HNES-a dr. Zvonimir Šeparović iznio je ukratko ove točke Optužnice ne očekujući da će itko poduzeti neke mjere protiv iste Teršeličke. Naša je dužnost biti savjest u ovoj umornoj i duboko podijeljenoj zemlji, umornoj od laži, ne samo ove opskurne osobe, koja kaže da je zaposlila dvanaestak ljudi!!! Ima ona potporu od poznatih mrzitelja Hrvatske, dobila je čak i odlikovanja, organizira udare na pokušaje da se referendumima popravi očajna situacija u demografskom i ekonomskom smislu, ima ona pristaše koji prevrću štandove kad Obiteljske udruge skupljaju potpise, neki siledžije unajmljeni su da lome ruke (slučaj dr. Ružice Čavar), postoje oni koji su zamaskirani pokušali provaliti u stan akademika Slobodana Novaka, ispitivali u stanu bez naloga moju malenkost jer sam bila urednica, ne autorica, nego urednica knjige o zločinima u Tovarniku, u kojoj se spominje Teršeličkin prijatelj Stanimirović; pretraživali stan književnice Marije Peakić Mikuljan… itd…

Ne, nije to organizirala sama Teršelička, ona sama je marginalna osoba koja će biti bačena na smetlište povijesti od vlastitih inicijatora, čim završi ovaj period represije hudojamske na RH, ima ona golemu financijsku podršku, ali isto tako i vlastodržačku. Bez ove dvije podrške ne bi bilo moguće izvesti ovo konstantno razapinjanje Hrvatske, napade na branitelje, udovice Domovinskoga rata, pružanje potpore homoseksualcima; napadanje na perfidan način izrugivanjem silovanih žena od strane četnika, zagađivanje prostora zemlje koja ju plaća debelo i javno i tajno. Za svaki škandal opskurna Teršelič dobiva novčanu nagradu. (Javljeno iz krugova novinara!) Svako protivljenje njenim zločinačkim djelima odmah se naziva „govor mržnje“. To se dovuklo iz američkih javnih ustanova i usadilo preko laži u naš javi prostor. Tako je moguće da uz pomoć njenih zločinačkih pisanija bude sastavljeno „Tematsko izvješće povjerenika Vijeća Europe za ljudska prava „od veljače 2012. u kojem se izvješćuje o zločinima u Srebrenici, ali se uopće ne spominje Vukovar ili Škabrnja.

Nevjerojatna je količina mržnje koju gaji dotična demonska osoba prema zemlji koja ju trpi i izdašno novčano podupire. Pitam se u kojoj bi to zemlji EU mogla ovoliko lagati i zagađivati javni prostor?! Odavno bi bila izolirana. Dovoljno je ukinuti silna novčana sredstva za njen rad. Čupavi i olinjali šinjelaši odmah se dižu na stražnje noge čim se dodirnu njihova prava u udrugama kojih ima u RH, prema nekim podacima za koje nisam sigurna, nekoliko stotina!!! O, koliko bi djece, beskućnika i nezaposlenih moglo dobiti lijepe dijelove tih novaca!

Nastavljamo u HNES-u s radom kao SAVJEST ovoga društva. Savjest spada u okvir LJUBAVI prema Domovini.

Nevenka Nekić, prof.
Članica Optužnoga vijeća HNES

 

Izvor: hrnews.hr

Foto: narod.hr

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.