Novosti

Hrvatski branitelji za Uskrs darivali obitelji branitelja pogođenih potresom i one u teškim životnim prilikama

U suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Udruga branitelja proizvođača Panonija svoje domaće proizvode darivala je obiteljima hrvatskih branitelja koji su ostali bez svojih domova uslijed potresa koji je pogodio šire područje Zagreba i Zagorje, kao i onima koji se nalaze u teškim životnim prilikama.

Ususret Uskrsu na Veliku subotu, 11. travnja 2020., hrvatski branitelji iz Slavonije organizirani u zadruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva svojim proizvodima uljepšali su uskršnje blagdane obiteljima hrvatskih branitelja od Zagreba, Sesveta, Zaprešića do Marije Bistrice i Gornje Stubice.

Donaciju su organizirali i proveli u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, gdje ih je po dolasku iz Slavonije dočekao ministar Tomo Medved. Ministar je zahvalio predsjedniku Udruge Panonija Pavi Baotiću i predstavnicima braniteljskih zadruga i OPG-ova koje su se uključile u ovu hvalevrijednu akciju.

„Radujem se ovakvim inicijativama koje pokazuju kako su hrvatskih branitelji i u ovim teškim trenucima uz svoj narod i ne zaboravljaju svoje prijatelje u nevolji, a kao i mnogo puta do sada pokazali su kako su solidarno spremni pomoći zajednici i pojedincima u potrebi“, istaknuo je ministar Medved, zahvalivši svim hrvatskim braniteljima na zajedništvu koje pokazuju u ovim teškim danima.

Povodom uskršnjih blagdana ministar Medved uputio je poruku i donaciju obitelj hrvatskog branitelja smrtno stradalog u otklanjanju posljedica razornog potresa, a državna tajnica Nevenka Benić uručila je pakete obiteljima u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Članovi Udruge branitelja proizvođača Panonija, OPG-ova Delić, Baotić i Kračun te Agroklaster d.o.o. prigodne su pakete s prehrambenim proizvodima uručili obiteljima zajedno s djelatnicima Ministarstva, poštujući pritom mjere prevencije širenja koronavirusa.

Ministarstvo hrvatskih branitelja zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji – Gradu Županji, Općini Bošnjaci te OPG-ovima hrvatskih branitelja i Agroklasteru d.o.o. okupljenima u Udrugu Panonija.

 

IZVOR I FOTO – Ministarstvo hrvatskih branitelja

O autoru

Administrator