Novosti

Hrvatska vojska na utrci “Wings for life World Run” u Zadru

Akrobatska grupa “Krila Oluje” Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) izvela je prelet iznad starta na otvaranju utrke “Wings for Life World Run” u Zadru u nedjelju, 5. svibnja 2019. godine.

Svjetska utrka “Wings for Life World Run” je sportski događaj humanitarnog karaktera koji se održava u isto vrijeme na više desetaka lokacija diljem svijeta, šestu godinu zaredom. Hrvatski grad domaćin utrke je Zadar, a s Liburnske obale u 13.00 sati startalo je oko 9.000 trkača.

U utrci, uz mnoge pripadnike Hrvatske vojske, sudjeluju i kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) u zajedničkom timu s polaznicima Policijske akademije hrvatske policije pod nazivom “Kadetska bojna i Policijska akademija”.

“Iznimno nam je zadovoljstvo zajedničkim sudjelovanjem u humanitarnoj utrci pokazati zajedništvo i suradnju mladih snaga sustava domovinske sigurnosti i prijateljstvo između Hrvatske vojske i policije”, kazao je poručnik Anto Tomić zaključivši kako i na ovaj način Hrvatska vojska služi svome narodu.

Među brojnim sudionicima, u utrci trče i vrhunski sportaši, pripadnici pričuvnog sastava Hrvatske vojske, braća Martin i Valent Sinković.

“Wings for Life” je međunarodna neprofitna zaklada za istraživanja leđne moždine čija je misija pronaći lijek za ozljede leđne moždine.
Svjetska utrka “Wings for Life World Run” održava se jedan dan u godini, na nekoliko lokacija diljem svijeta pri čemu svi trkači započinju utrku u isto vrijeme, a natjecatelji u kolicima i trkači zajedno sudjeluju u utrci.

Glavni cilj utrke je skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za znanstvena i klinička istraživanja čiji je cilj izlječenje ozljeda leđne moždine. Stopostotna vrijednost iznosa startnine i donacija koje se prikupljaju kroz humanitarnu kampanju namijenjena je zakladi “Wings for Life” za istraživačke projekte leđne moždine i kliničke studije na renomiranim sveučilištima i institutima diljem svijeta.

 

IZVOR: MORH

O autoru

Ivana Njavro

Rođena 25.09.1989.u Metkoviću, prvostupnica je filozofije i magistrica povijesti. Voli pse, kavu i psihološke trilere. Od 2014. djeluje na portalu kao novinarka i spisateljica članaka povijesne tematike. U rujnu 2018. postaje urednica portala braniteljski.hr.