Novosti

Hodočašće 20 km dnevno za domovinu

paterike

Svećenik koji je stao na vrata crkve sv. Marka i spriječio sukob policije s braniteljima u traumatičnoj noći na Gornjem gradu, isusovac p. Ike Mandurić, u subotu je objavio da kreće u novu akciju pod nazivo “Marijanski zavjet za domovinu”.

HVIDRA i studentske udruge SKAC Palma i MAGIS pokreću zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“ koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Cilj ovog hodočašća je molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske, poručuje pater Ike Mandurić sa svog Facebook profila:

“Potreba za ovakvim pothvatom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i hrvatskog naroda i Djevice Marije čijem zagovoru uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu. Obranili smo Hrvatsku oružjem i krunicom oko vrata. Danas se opet trebamo za nju boriti, trajnom angažiranošću i molitvom. Hodočasnički će se put prelaziti u devet etapa, a svaka traje po tjedan dana, odnosno cijeli put traje devet tjedana. Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara. Organizatori pripremaju improvizirana prenoćišta i jednostavne obroke u konačištima.”

Pater Ike također kaže kako svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika i prolazi unaprijed određenu rutu puta. Hodočašće kreće 21. lipnja iz Gunje preko Šumanovaca, Vrbanje, Nijemaca, Lovasa i prva dionica završava u Aljmašu.

Ostale dionice puta su:

28. lipnja – 5. srpnja – ALJMAŠ – PLETERNICA

5. srpnja – 12. srpnja – PLETERNICA – KRIŽEVCI

12. srpnja – 19. srpnja – KRIŽEVCI – KRAŠIĆ

19. srpnja – 26. srpnja – KRAŠIĆ – TRSAT

26. srpnja – 2. kolovoza – TRSAT – GOSPIĆ

2. kolovoza – 5. kolovoza – GOSPIĆ – KNIN

30. srpnja – 5. kolovoza – ZADAR – KNIN

9. kolovoza – 16. kolovoza – KNIN – SOLIN

16. kolovoza – 23. kolovoza – SOLIN – VEPRIC

23. kolovoza – 30. kolovoza – VEPRIC – DUBROVNIK

 

Izvor: vecernji.hr

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.