Novosti

FOTO: Nastavak okupljanja branitelja

p7

Pročitajte nastavak razvoja situacije!

11:04 Stopostotni invalidi I. skupine Domovinskog rata nalaze se ispred Ministarstva branitelja. Unatoč tome što sjede u invalidskim kolicima na suncu bez hrane i vode, nitko iz Ministarstva branitelja još uvijek im se nije udostojio obratiti.
11:23 Postavljene slike ratnih vojnih invalida ispred Ministarstva branitelja.
11:41 Polako se pojačavaju policijske snage ispred Ministarstva branitelja.
11:48 Bojan Glavašević nonšalantno je išetao ispred Ministarstva branitelja ne obrativši se invalidima te s takvim činom nastavlja ponižavati hrvatske branitelje.
12:05 Stopostotni invalidi Domovinskog rada izašli na zebru ispred Ministarstva branitelja te je promet na Savskoj ulici u ovom trenutku blokiran.
12:16 Nakon desetominutnog obustavljanja prometa branitelji su se dostojanstveno povukli pred Ministarstvom branitelja gdje nastavljaju s prosvjedom. Promet na Savskoj cesti ponovno je uspostavljen.
12:28 Ivica Sraga, bivši pripadnik 1. gardijske brigade „Tigrovi“, došao je dati podršku stopostotnim invalidima Domovinskog rata, ali i u svoje ime jer se osjeća povrijeđen, ponajviše zbog izjave Bojana Glavaševića i čitavog odnosa prema braniteljima koji je nehuman i ne iskazuje dostojanstvo onima koji su stvorili državu.
14:08 Skupu ispred Ministarstva branitelja ponovno se obratio Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata I. skupine, prozvavši nadležne da smjene ministra Predraga Matića, njegovog pomoćnika Bojana Glavaševića i zamjenicu ministra Vesne Nađ. Rekao je kako hrvatski branitelji ni ovaj put neće odustati od borbe za bolju Hrvatsku za što dobiva brzojave iz čitave Hrvatske.

Nakon njega skupu se obratio Ilija Vučemilović Šimunović rekavši da je dosta ponižavanja i izjednačavanja žrtvi i agresora Domovinskog rata. Dosta je toga da se hrvatski branitelj poistovjećuje s onima koji su napadali našu zemlju. Poručuje vlastima da hrvatski branitelji ni ovoga puta neće odustati te da su još jednom spremni umrijeti za domovinu, ne samo zbog borbe za prava hrvatskih branitelja, već i zbog borbe za cijeli hrvatski narod.

Dok branitelji pristižu iz čitave Hrvatske, okupljeni poručuju da će ostati dok im se njihova braća po oružju ne pridruže. Sutra se očekuje najveći priljev hrvatskih branitelja koji će još jednom za vas uživo pratiti vaš Braniteljski.hr!

p2p11p14p18

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.