Novosti

Fijasko vladinog PR-a: Spašavanje izgubljenog imidža ministra Matića

frediante

Patetika u službi promidžbe – ministri Matić i Kotromanović “doživotna braća.” 

Suočen s negativnom percepcijom u javnosti ministar branitelja Predrag Matić je, uz pomoć Vlade i nekih ministara, kao što je ministar obrane Ante Kotromanović, odlučio poraditi na svom imidžu. Posljednjih dana vidljiv je pojačani intenzitet aktivnosti kojima se želi spasiti što se spasiti može, odnosno da se vratiti poljuljano samopuzdanje ministru Matiću te ugled među građanima. PR Vlade u tom pogledu radi ubrzanim tempom, no potkrade im se tu i tamo poneka greška. Nitko nije savršen.

“Doživotno braća”

Uz fotografiju Predraga Matića i Ante Kotromanovića na Instagramu Vladin PR stavio je poruku i oznaku:

“Prijateljski pozdrav dvaju ministara uoči današnje sjednice 🙂 #brosforlife 🙂

Doista patetično, ali svakako krivo, barem ako pogledate i druge fotografije koje su na Instagramu označene tom oznakom. Ministri vrlo vjerojatno nisu baš toliko bliski.

 

Prosvjed branitelja uzdrmao poziciju ministra

Podsjetimo, prosvjed hrvatskih branitelja  ispred Ministarstva branitelja dobro je uzdrmao poziciju aktualnog ministra branitelja Predraga Matića, posebno u kontekstu činjenice da branitelji i stopostotni invalidi Domovinskog rata traže ostavku kontroverznog ministra poznatog po jednako kontroverznim, pa i uvredljivim, izjavama, zbog čega se prije nekoliko dana ispričao istovremeno zatraživši ispriku i od branitelja.

Posljednja u nizu kontroverznih izjava ministra Matića, da se ne vraćamo u daleku prošlost, odnosila se na odličja. Naime, na prvi sastanak u Banskim dvorima s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem i ministrom Matićem, branitelji su došli u odorama i s odličjem na prsima. Mnistar je poslije sastanka rekao da ga ta odličja nisu impresionirala te da ima i onih koji, kako kaže, imaju više odličja od branitelja prosvjednika.

Pametnomu dosta. Ministar svakom novom izjavom puno govori, puno kaže, najviše o sebi.

Izvor: narod.hr

Foto: Vlada RH Instagram

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.