Novosti

Dostupne e-usluge Ministarstva hrvatskih branitelja

Od 2020. godine hrvatskim braniteljima omogućeno je podnošenje zahtjeva putem Središnjeg državnog portala – e-Građani. S ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacije, hrvatskim braniteljima od 2020. godine omogućeno je putem sustava e-Građani Središnjeg državnog portala podnošenje:

1. Zahtjeva za kupnju stana u vlasništvu Republike Hrvatske
2. Zahtjeva za kupnju stana u vlasništvu Republike Hrvatske bez popusta za status
3. Zahtjeva za ostvarivanje prava na prilagodbu prilaza do zgrade, stana i prilagodbu stana
4. Zahtjeva za komunalno opremanje/komunalni doprinos
5. Zahtjeva za izračun cijene stanova u vlasništvu jedinice lokalne samouprave.

Hrvatski branitelji koji nemaju vjerodajnice za pristup Središnjem državnom portalu, zahtjev za izdavanje vjerodajnica i pristup Središnjem državnom portalu, uz predočenje osobne iskaznice ili putovnice, mogu predati u najbližoj poslovnici Financijske agencije (FINA) te će im isto biti odmah omogućeno.

 

IZVOR: Ministarstvo hrvatskih branitelja

 

O autoru

Marijana Dangubic

Magistra politologije, radno iskustvo stjecala je kao volonter portala Studentski.hr, zatim u TV produkcijskoj kući, te kao zaposlenik Udruge Rast na različitim projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Trenutno radi kao voditelj EU projekta „Neurotrening i biomehanika pokreta“ koji provodi Udruga Rast, a od 2018. godine piše za portal Braniteljski.hr na kojem je bila i glavna urednica.