Novosti

Bilo naroda: Koliko košta hrvatski branitelj?

bilonaroda

Bilo naroda, hrvatska mreža za suzbijanje siromaštva, poslala nam je tekst koji objavljujemo u cijelosti. U tekstu se propituju o nedemokratskim ambicijama i potezima kojima su ugroženi temelji slobodne hrvatske države.

Bilo naroda, hrvatska mreža za suzbijanje siromaštva, poslala nam je tekst koji objavljujemo u cijelosti. U tekstu se propituju o nedemokratskim ambicijama i potezima kojima su ugroženi temelji slobodne hrvatske države.

Ljudsko dostojanstvo je neotuđivo. Svaki ga čovjek posjeduje zbog pripadnosti ljudskoj vrsti. Nitko ga ne može izgubiti niti ikome može biti oduzeto ili umanjeno, a nepravedne su one strukture, oni pojedinci i oni postupci koji ga gaze, odbijaju poštovati i dovode u pitanje.

Nepravedno je i teško za shvatiti da predstavnici hrvatske državne vlasti odbijaju poštovati te dovode u pitanje i gaze ljudsko dostojanstvo hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, a gledano u širem smislu i kontekstu dovode u pitanje i dostojanstvo cjelokupnog hrvatskog naroda.

Norme ljudskog dostojanstva prisiljavaju sve nas – hrvatski narod i hrvatske građane – da smrtna stradanja, prolivenu krv , izgubljene dijelove tijela te veliku žrtvu hrvatskih branitelja u obrani i oslobađanju Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata od velikosrpske agresije i okupacije , istinski i duboko poštujemo.

Ministar branitelja je pred kamerama izračunavao plaću stopostotnih ratnih vojnih invalida opravdavajući svoj postupak gaženja njihovog ljudskog dostojanstva sljedećim riječima

„ … ponosan sam jer smo se mi hrvatski branitelji borili za pravnu državu, za državu zakona i poštovanje zakonitosti, u kojoj se nitko ne bi smio sramiti kolika su nečija primanja koja dobiva iz državnog proračuna.“

Postupci kojima se nedodirljiva i neprocjenjiva vrijednost žrtve hrvatskih branitelja podnesene za slobodu, kao što su izgubljeni životi, prolivena krv, izgubljeni dijelovi tijela i izgubljena tjelesna osjetila … ruke, noge, vid, sluh, dodir…, a koja je nastala tijekom oslobađanja Republike Hrvatske od velikosrpske agresije i okupacije te položena u temelje slobode i samostalnosti naše Domovine, svodi na puku novčanu protuvrijednost nisu rezultati borbe hrvatskih branitelja za pravnu državu, za državu zakona i poštovanje zakonitosti na što se ministar poziva, nego rastakanje svijesti hrvatskog naroda o slobodi stečenoj na žrtvi hrvatskih branitelja, podvrgavanje čovjeka – hrvatskog branitelja i stradalnika Domovinskog rata te istine o Domovinskom ratu prohtjevima i potrebama određene ideologije i indoktriniranih pojedinaca.

Ministre, igrokaz u kojemu Vi stojite ispred ploče s kredom u ruci te stavku po stavku na ploči izračunavate novčanu protuvrijednost nečega što je novčano i materijalno neprocjenjivo i nečega što je nedodirljiva vrijednost je sustavno vođeno i ideološki utemeljeno rastakanje svijesti hrvatskog naroda o dignitetu obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata te o dignitetu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Nadalje, ni premijer RH ne ponaša se sukladno normama ljudskog dostojanstva , pa gazi po dostojanstvu hrvatskog naroda, hrvatskih branitelja i biskupa, nazivajući jedne, odnosno hrvatski narod, „glupim“,nazivajući druge, odnosno neke biskupe, „zaostalim“ i „militantnim“, nazivajući treće, odnosno hrvatske branitelje, „izmanipuliranim“.
Premijer RH smetnuo je s uma da bi sve što radi i govori u javnosti trebalo biti u službi interesa , potreba i zaštite hrvatske države, hrvatskog naroda i hrvatskih građana. Hrvatski branitelji Domovinskog rata pokazali su i dokazali da su spremni dati sve za dobrobit hrvatske države, hrvatskog naroda i hrvatskih građana, a što je premijer, u odnosu na hrvatske branitelje, pokazao i dokazao hrvatskom narodu i hrvatskim građanima, te kako pokazuje i dokazuje lojalnost prema modernoj hrvatskoj državi nastaloj u obrambenom i osloboditeljskom Domovinskom ratu?

Premijer je smetnuo s uma da sve svoje znanje i vještine koje je stekao,obrazujući se i po europskim sveučilištima dok je trajala velikosrpska agresije i okupacije Republike Hrvatske te obrambeni i osloboditeljski Domovinski rat, a koje mu je, uostalom, omogućio hrvatski narod, hrvatski građani i hrvatski branitelji Domovinskog rata, trebao utkati u modrenu, samostalni i slobodnu Republiku Hrvatsku i u stvaranje hrvatskog društva blagostanja.

Premijer je smetnuo s uma da je samostalna i slobodna Republika Hrvatska stvorena žrtvom, krvlju i stradanjima hrvatskih branitelja i da su hrvatski branitelji osigurali temeljne preduvjete hrvatskom narodu i hrvatskim građanima da žive životom dostojnim čovjeka u slobodi bez komunističkog terora i jednoumlja.

U nastavku je samo nekoliko crtica, premijeru Republike Hrvatske, o Vašim nelogičnim i duboko nedemokratskim ambicijama i potezima kojima ste ugrozili temelje demokratske, samostalne i slobodne hrvatske države, te o Vašoj ignoranciji zaštite interesa siromašnog i nezaposlenog hrvatskog naroda i hrvatskih građana:

1. REGISTAR BRANITELJA – Ambiciozno ste objavili registar hrvatskih branitelja, a, protivno elementarnoj logici, licemjerno šutite o potrebi izrade registra velikosrpskih agresora i okupatora Republike Hrvatske. Zašto se u hrvatskoj javnosti toliko govorilo o važnosti objavljivanja Registra branitelja, a potreba izrade registra velikosrpskih agresora i okupatora Republike Hrvatske je obavijena zavjetom šutnje. Šuti premijer, šuti ministar branitelja, šuti predsjednik Republike Hrvatske, šuti Documenta , šute novinari, šuti javna televizija i dr.

Svi tzv. relevantni dionici poslijeratne pomirbe na istini, kao što su u prvom redu Documenta Vesne Teršelič i Građanski odbor za ljudska prava Zorana Pusića, te premijer RH, predsjednik RH, ministar branitelja i dr. , velikosrpske agresore i okupatore polako i sustavno svode u kategoriju srpskih povratnika i izbjeglica ili civilnih žrtava rata, iako svi mi ostali nerelevantni dionici poslijeratne pomirbe na istini znamo da status srpskog povratnika i izbjeglice ili status civilne žrtve rata nije i ne može biti isto sa statusom velikosrpskog okupatora i agresora Republike Hrvatske.

2. U NACRTU PARTNERSKOG SPORAZUMA koji je u lipnju 2014. upućen Europskoj komisiji, samoinicijativno te po vlastitoj volji i ambiciji ,rušeći temelje moderne hrvatske države, objavili ste Europskoj komisiji da je u Republici Hrvatskoj bio građanski rat bez velikosrpske agresije i okupacije, zaštićujući četnike iz Srbije i pripadnike JNA od svake odgovornosti, a čiji su vojnici s kapama na kojima je bila ili crvena zvijezda petokraka ili četnička kokarda ubijali, rušili, pljačkali i silovali po Republici Hrvatskoj.

Vi mislite da Europa i cijeli svijet ne znaju da je na Republiku Hrvatsku bila izvršena velikosrpska agresija i okupacija sa snagama JNA i četnicima iz Srbije. Vi mislite da će Europa po naputku jednog premijera koji je, usput budi rečeno, s Lex Perković istoj toj Europi i cijelome svijetu pokazao tko je i koga zastupa i štiti , odmah promijeniti stav o karakteru rata u Republici Hrvatskoj te shvatiti ozbiljno tezu da je u Republici Hrvatskoj bio građanski rat bez velikosrpske agresije i okupacije i bez četničkih kokardi iz Srbije i crvene zvijezde petokrake Jugoslavenske narodne armije, kako to implicirate u spomenutom dokumentu.

Nadalje, u istom dokumentu licemjerno ste slagali da hrvatski branitelji, unatoč svojem hrvatskom etničkom statusu, nisu sposobni potpuno i pravilno se integrirati u hrvatsko društvo jer ostatak hrvatskog naroda ne dijeli njihova iskustva iz „građanskog rata“. U istom dokumentu ambiciozno ste napisali da hrvatski branitelji i srpski povratnici i izbjeglice imaju i trpe iste probleme, a licemjerno ste prešutjeli da pod kategorijom srpskih povratnika i izbjeglice podrazumijevate i velikosrpskog agresora i okupatora.

3. Iz EKONOMSKOG PROGRAMA REPUBLIKE HRVATSKE za 2013 vidljivo je da gazite ljudsko dostojanstvo svih siromašnih i nezaposlenih hrvatskih građana smatrajući da nije nacionalni interes i nacionalni cilj Republike Hrvatske da se u što kraćem vremenskom roku podigne što više osoba iz siromaštva i nezaposlenosti. U istom programu procjenjujete da probleme i potrebe običnog, osiromašenog i nezaposlenog hrvatskog puka nećete i ne planirate rješavati ŽURNO I AKTIVNO, dinamikom, intenzitetom i opsegom sukladno ciljevima Europske strategije 2020. Sramotno je da Vas je Europska komisija, kojoj je poslan spomenuti Ekonomski program, upozorila na ovaj katastrofalni propust ocjenjujući da nacionalni cilj Republike Hrvatske s obzirom na broj osoba koje će se podići iz siromaštva i nezaposlenosti do 2020. nije dovoljno ambiciozan i nije usklađen s ciljevima Europske strategije 2020.

O ovoj državnoj i premijerskoj sramoti pred Europskom komisijom nije se uopće pisalo, raspravljalo i govorilo u hrvatskoj javnosti. Hrvatski narod i hrvatski građani nisu vidjeli ni Vas ni Vaše resorne ministre da, poput ministra branitelja kada je hrvatskoj javnosti pojašnjavao primanja stopostotnih ratnih vojnih invalida, stojite ispred ploče s kredom u ruci i stavku po stavku objašnjavate hrvatskoj javnosti zašto je do ove nacionalne sramote došlo.

Nadalje, premijeru Republike Hrvatske, zamislite kako se Europa neugodno iznenadila kada je shvatila da premijer jedne od najsiromašnijih zemalja Europske unije ne zna puno o ciljevima Europske strategije 2020 s obzirom na smanjenje broja siromašnih i nezaposlenih Europljana uključujući i Hrvate te da ne mari baš previše ni za siromaštvo i za nezaposlenost u vlastitoj državi . Zamislite premijeru, kako se tek osjeća osiromašeni i nezaposleni hrvatski narod i hrvatski građani znajući da se za njih zauzima Europska komisija, a ne hrvatski premijer koji uostalom iz mjeseca u mjesec prima premijersku plaću da bi zastupao i štitio interese hrvatskog naroda i hrvatskih građana, a pogotovo onih kojih su siromašni i nezaposleni.

Promicanje teze o građanskom ratu, prešućivanje velikosrpske agresije i okupacije Republike Hrvatske, objava registra branitelja bez da je istovremeno objavljen i registar velikosrpskih agresora i okupatora, izjednačavanje hrvatskog branitelja s velikosrpskim okupatorom, te izrazito nizak nacionalni cilj s obzirom na smanjenje broja siromašnih i nezaposlenih u RH koji ste predložili u Ekonomskom programu , a čije ste vrijednosti u smislu povećanja broja osoba korigirali tek na intervenciju i upozorenje Europske komisije, čvrsti su dokazi da ste Vi premijeru Republike Hrvatske uistinu predstavnik i dio odnarođenih struktura i nenarodne vlasti.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.