Kultura

Besplatna slikovnica branitelja Zorana Maričevića

slikovnicazoranmaricevic

Hrvatski branitelj Zoran Maričević svojom besplatnom slikovnicom pomaže našim najmlađima da se upoznaju sa šumskim svijetom.

 Još jedan branitelj odlučio je aktivno sudjelovati u društvu i omogućiti našim najmlađima besplatan pristup slikovnici „Marko uči o životinjama“.

Zoran Maričević hrvatski je branitelj koji je sudjelovao u obrani Karlovca, a danas je profesor stručnih predmeta o poljoprivredi u Prirodoslovnoj školi u Karlovcu. Diplomirao je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, a na Veleučilištu u Karlovcu bio je zaposlen kao naslovni znanstveni asistent i profesor na kolegiju „Proizvodnja hrane i hranidba divljači“.

Slikovnicu možete besplatno preuzeti na portalu Digitalne knjige, odnosno ovdje. Cilj slikovnice jest upoznati djecu sa šumskim životinjama našeg područja,načinom života i hranidbom te ostalim zanimljivostima prilagođenim dječjoj dobi kroz riječ i sliku. Na pitanje zašto se odlučio za pisanje slikovnice autor odgovara:

Djetinjstvo i mladost sam proveo na selu živeći njegov tradicionalni život. On je obuhvaćao suživot biljnog i životinjskog svijeta. Kako onog iz dvorišta tako i onog iz šuma i polja. Želja mi je upoznati mlade naraštaje sa šumskim i poljskim životinjama koje su svuda oko nas, možda baš negdje u nekoj šupi ili drvenoj baraci u blizini. Družeći se sa istinskim prijateljima životinja koji ih hrane i brinu se o njima u svim vremenskim uvjetima vidio sam koliko je njihova ljubav nesebična. Isto tako sam vidio zahvalnost tih plahih stvorenja na svakoj ukazanoj pažnji. Prizori iz njihovog života koji je uvijek na oprezu, a opet tako predivan ponukale su me na razmišljanje i odnos prema životu.

Ovo je još jedan primjer braniteljske aktiviranosti u društvu i zajednici te dokaz njihove ljubavi, u ovom slučaju, prema našim najmlađima.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.