Novosti

Aktivnosti “Puma” u doba korone

Prošlo je 30 dana otkako Hrvatska i svi njezini stanovnici žive u posebnim uvjetima života. Sve to uzrokovano je globalnom pandemijom koronavirusa. U takvoj situaciji mnogi hrvatski branitelji i udruge proistekle iz Domovinskog rata, stavile su se na raspolaganje Hrvatskoj i njenim stanovnicima kroz volontiranje u Civilnoj zaštiti, Crvenom križu Hrvatske i dobrovoljnim vatrogasnim društvima. U tim aktivnostima, diljem Hrvatske, sudjelovali su i veterani 7. gardijske brigade „Puma“. O njihovim aktivnostima saznali smo na stranicama Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“.

“Naši članovi, koji su surađivali s Crvenim križem Hrvatske, pomagali su u dostavi pomoći socijalno najugroženijim skupinama. Dostavljali smo pomoć i pakete iz središta Crvenog križa u Varaždinu u općine u kojima su se nalazile najugroženije obitelji.

Isto tako, pripremali smo i Studentski dom u Varaždinu za prihvat oboljelih od koronavirusa. Srećom, dosad ti kapaciteti nisu iskorišteni, ali bilo je potrebno pripremiti prostor, sobe i krevete u slučaju da pandemija u Varaždinskoj županiji bukne.

U sklopu Civilne zaštite pomagali smo starijim i bolesnim sugrađanima u nabavci i dostavi namirnica u njihove domove. Zbog posebnog režima ni Caritas nije radio kao što je uobičajeno. Trebali su pomoć Civilne zaštite, a tu su opet uskočili naši članovi, u dostavi hrane korisnicima njihove pučke kuhinje.

Na varaždinskom i bjelovarskom placu, budući da su radili u posebnim uvjetima, održavali smo red i upozoravali kupce na držanje socijalne distance.

Kroz mjesne odbore u Varaždinu, odrađivali smo svakodnevne patrole kroz gradske kvartove pazeći da se ljudi ne okupljaju u većim grupama.

U općinama Varaždinske županije dobrovoljna vatrogasna društva su također uključena u pomoć svojim sugrađanima. Pojedini članovi naše Udruge su aktivno uključeni u rad tih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U svim tim aktivnostima, u posljednjih 30 dana, naši članovi su odradili oko 6 000 sati volontiranja.

Osim toga, odazvali smo se pozivu Udruge veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“, i donirali određenu svotu novaca za nabavku respiratora Općoj bolnici Gospić.

Veterani 7. gardijske brigade „Puma“ su se i u ovim teškim trenucima globalne pandemije, stavili na raspolaganje hrvatskom narodu i Lijepoj Našoj i tako će biti dok ova globalna pošast ne završi. Uvijek ćemo biti spremni pomoći svojim sugrađanima.”

 

NASLOVNA FOTO – Udruga veterana 7. gardijske brigade „Puma“

O autoru

Administrator