Novosti Udruge

26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu

Ministarstvo hrvatskih branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u RH, organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na 26. hodočašće u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Hodočašće će se održati 7. listopada (nedjelja) 2018. godine.

Sudionici hodočašća su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, predstavnici udruga Domovinskog rata svih županija RH, Grada Zagreba i djelatnici Ministarstva branitelja. Predviđeni ukupni broj hodočasnika je oko 1100.

Prijevoz organizira Ministarstvo. Polazište autobusa je Županijsko središte, a vrijeme i mjesto polaska utvrdit će se dogovorno između Županijskih koordinatora i prijevoznika. Za hodočasnike će se osigurati topli obrok i pitka voda nakon sv. mise, te paketi s hranom u povratku iz Marije Bistrice (hodočasnici sami osiguravaju hranu u dolasku).

Nositelji aktivnosti i koordinatori su djelatnici područnih jedinica Ministarstva branitelja, odnosno stručni suradnici u Županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć (u županijama u kojima nisu ustrojene Područne jedinice).

Za dodatne informacije možete kontaktirati odgovornu osobu Ministarstva hrvatskih branitelja na broj telefona 01/2308 837.

 

IZVOR: Udruga veterana SJP “ALFA” 

 

O autoru

Ines Herceg