Novosti

100% za Hrvatsku poručuju Milanoviću da ne skuplja jeftine političke bodove na migrantskoj krizi

transparent

Što branitelji iz Savske 66 poručuju premijeru Milanoviću u vezi izbjegličke krize?

100% za Hrvatsku poslali su priopćenje u kojem se obraćaju premijeru Zoranu Milanoviću vezano uz aktualnu izbjegličku krizu: 

“Tražimo od predsjednika Vlade Zorana Milanovića da odmah prekine igrokaz s blokadom graničnog prijelaza Bajakovo i dopusti normalan teretni promet i tranzit robe između Hrvatske i Srbije.

Hrvatsko gospodarstvo je na koljenima. Treba li ga Zoran Milanović zbog svojih frustracija potpuno uništiti? Mnogi od blokiranih kamiona pripadaju hrvatskim tvrtkama i mnogi od vozača u tim kamionima su hrvatski branitelji. Ne želimo da političari preko njihovih leđa dokazuju koliki su domoljubi i koliko im je stalo do hrvatske države.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović imao je to priliku pokazati u protekle četiri godine, i svi smo vidjeli kako je to činio, od Vukovara do hrvatskih branitelja iz Savske 66.

Granice se zatvaraju samo u slučaju rata, a u miru pojačano nadziru i kontroliraju, ako je potrebno i uz pomoć vojske. Nažalost, umjesto da je otpočetka proveo strogi režim kontrole legalnih i ilegalnih graničnih prijelaza, kao što su to učinile nama susjedne zemlje, predsjednik Vlade sada stvara umjetnu atmosferu rata i sukoba sa Srbijom.

To radi isključivo zato jer su uskoro izbori i jer želi da hrvatski narod zaboravi pogubne posljedice njegove politike, od kojih je najveća masovni odlazak hrvatske mladeži iz zemlje za koju su se njihovi očevi borili.

Zato tražimo od predsjednika Vlade Zorana Milanovića, koji se u ratu ponašao kao dezerter, da se sada ne junači, jer rat je završo, u tom smo ratu pobijedili bez njega i takvih kao on, a danas želimo imati sigurnu zemlju i dobre odnose sa svim susjedima pa i sa Srbijom. Ne želimo da aktualni čelnici Hrvatske i Srbije skupljaju jeftine političke bodove na migrantskoj krizi.

Hrvatski branitelji 100% za Hrvatsku među prvima su pomogli migrantima humanitarnom pomoći i želimo jasno poručiti da nećemo dopustiti niti ugrožavanje suvereniteta Hrvatske i njenih granica, kao ni jeftino i nehumano politiziranje migrantske krize.

100% ZA HRVATSKU”

 

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.