Novosti

100% za Hrvatsku i zagrebački Caritas prikupili donacije za izbjeglice

izbjegl

Dok se vladajuća elita prepire, hrvatski narod pomaže. 

izbjeglicizbjegliceHrvatski branitelji 100% za Hrvatsku iz Savske 66, zajedno sa Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, donijeli su u Župni ured Samoborski Lug vrijednu donaciju. Prikupljenu hranu i potrepštine namijenili su za potrebe izbjeglica koje se trenutno nalaze u Hrvatskoj.

Hrvatski branitelji još su se jednom uključili u akciju pomoći i pokazali humanost prema onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije. Oni koji su branili i obranili svoju zemlju u Domovinskom ratu jako dobro znaju kako je živjeti u neizvjesnosti od neizgledne i neipoznate budućnosti, kada čaša vode i bočica mlijeka za dijete postaje neprocjenjivo blago. To mogu razumjeti samo oni koji su branili i disali za Hrvatsku.

Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, kaže: 

“Đuro, Klemm, ja i još nekoliko branitelja iz Savske 66 jučer smo bili u Župi Lug Samoborski gdje smo predali donaciju za izbjeglice u suradnji za zagrebačkim Caritasom. Smatramo da je naša dužnost pomoći izbjeglicama jer i sami znamo što znači iščekivati. Mi u Savskoj već skoro godinu dana iščekujemo da se uvaže naša prava. Upravo zbog toga suosjećamo s izbjeglicama.” 

 Hrvatski narod još jednom osjetio je potrebu da sam organizira pomoć izbjeglicama jer je država, baš kao u slučaju poplava, ponovno pokazala svoju nesposobnost za kvalitetnom organizacijom.

Dok se vladajuća elita prepire, hrvatski narod pomaže.

O autoru

Braniteljski

Portal Braniteljski.hr posvećen je i namijenjen svim braniteljima Domovinskog rata te onima koji žele naučiti nešto više o procesu koji je doveo do osamostaljenja i stvaranja neovisne Republike Hrvatske.